L’artista afincat a la Garrotxa presenta un recull de pintures a l’oli i escultures amb pedra, la majoria de les quals són fetes amb basalt.

L’exposició es pot visitar del 25 de gener al 13 d’abril, a la Sala Oberta 2 i al pati de l’Hospici.

Xavier de Torres presenta una mostra que recull pintures a l’oli de diverses col·leccions realitzades al seu estudi-taller del Parc Natural del Cabo de Gata, on ha treballat des del 1981. Les pintures mantenen una unió intrínseca amb una extensa obra en escultura, majoritàriament en pedra basàltica de la Zona Volcànica de la Garrotxa, on resideix des del 2000.

De Torres assegura que el basalt el va escollir a ell. Per l’artista, les pedres parlen un llenguatge i unes presenten a les altres. En un primer moment va utilitzar les andesites basàltiques, i més tard el va modelar a través de la Garrotxa. El basalt garrotxí i l’andalús es diferencien pel color. El d’aquí és d’un gris-blavós més fosc i el del sud és més marronós. A part del basalt, De Torres també ha modelat pedres sorrenques i marbres de Macael, que provenen d’Andalusia.

L’exposició porta per títol “Crear és respirar”. Per De Torres, “Crear és una actitud vital que respira poèticament i metafòricament, i que viu si un la fa viure”. La mostra s’inaugurarà el dissabte 25 de gener a les 12 h i es podrà veure fins al proper 13 d’abril, a la Sala Oberta 2 del Museu de la Garrotxa, al pati i al primer pis de l’Hospici. L’entrada és gratuïta.

Xavier de Torres (Barcelona, 1956) ha viscut i treballat com a artista a Califòrnia, Nova York, Mont-real, Berlín i Suïssa, i té obra pública permanent a San Francisco, Miami, Noruega, Barcelona, Andalusia i les Canàries.

Activitats complementàries

“Cadascú se sent interpel·lat d’una manera diferent per l’obra de Xavier de Torres.”

Montserrat Mallol, Directora dels Museus d'Olot

“L’art és un camí de consciència.”

Xavier de Torres, Artista
Més informació