Cada dissabte del 30 de maig al 20 de juny es representarà un espectacle en places del Pla de Dalt, les Planotes, els Pisos Garrotxa i els Desemparats.

Actuaran les companyies Teatre Nu, Electrico 28, La Baldufa i Campi qui pugui.

Zona B és com s’anomena el projecte resultant de “Barris: espais de cultura“, que van votar 172 persones en els pressupostos participatius de l’any passat. Veïns del Pla de Dalt, Montolivet, els Desemparats  i l’Eixample Malagrida van triar aquesta com una de les propostes que volien desenvolupar al seu barri de cares a aquest 2020. Veïns i tècnics d’Olot Cultura han conformat la programació que tindrà lloc durant quatre dissabtes en diferents places d’aquests barris.

La primera de les propostes serà el 30 de maig a l’Era del Cassés, al barri del Pla de Dalt. Allà, la companyia Teatre Nu representarà Mrs. Brownie, un espectacle de titelles i música en directe. El següent dissabte, el 6 de juny, al barri de Les Planotes actuarà Electrico 28 amb l’espectacle Full house. L’obra narra la història i les vides d’un grup de veïns ben animals – en Koala, en Dog i en Horse – i explica com l’arribada d’un nou inquilí al barri revoluciona la comunitat. La tercera actuació serà el dissabte 13 de juny i es farà als Pisos Garrotxa. La companyia La Baldufa portarà Bye, bye confetti, un muntatge teatral amb pallassos extravagants disposats a fer riure a tothom. L’última de les propostes serà al barri dels Desemparats. Campi qui Pugui posaran el punt i final a Zona B amb Manneken’s piss, una instal·lació artística, còmica, interactiva i multidisciplinària que s’inspira en la font del Manneken Pis de Brussel·les.

Les quatre propostes teatrals es podran veure de manera gratuïta. El projecte té un pressupost de 20.000 euros. Altres actuacions que es faran gràcies als Pressupostos Participatius d’aquesta zona d’Olot són la millora de les places del Farcell, de les Planotes, del Pla de Dalt, del Mas Baix, Gil Vidal i Forga i els jardins dels pisos de La Caixa. També s’ha millorat la senyalització dels itineraris de la Muntanya Pelada i es potenciarà l’ús de la bicicleta. 1.372 persones van votar algunes de les propostes dels pressupostos.