Els membres de l’Agrupación Señor Serrano seran a Olot durant una setmana i oferiran dos espectacles a més d’altres activitats amb diversos col·lectius. La finalitat d’aquesta manera de treballar – els Universos creatius –  és anar més enllà de l’exhibició d’un espectacle i ampliar la relació dels artistes amb la ciutat, creant propostes més enriquidores, més personals i més singulars.

THE MOUNTAIN

Divendres 22 de gener, 19.30 h, Teatre Principal d’Olot

Un espectacle sobre les fake news (notícies falses) i una reflexió sobre el que és la veritat. A l’escenari, actors, performers i un set de miniatures, objectes i fotografies que els artistes van manipulant i projectant en una pantalla per crear el relat. Una proposta radical en el fons i en la forma que ens farà plantejar moltes preguntes.
PREU: 22 euros

Més info i entrades

OLYMPUS: PROMETHEUS

Dissabte 23 a les 17 i 18.30 h i diumenge 24 a les 12 i a les 17 h al Teatre Principal d’Olot
NOMÉS PODRAN ENTRAR ESPECTADORS DE 8 A 11 ANYS

A través de figures de Lego aquesta proposta  explica el mite de Prometeu d’una manera atrevida i el presenta no només com el que va donar el foc
als homes, sinó que s’hi entreveuen una multitud d’interpretacions.

PREU: 8 euros

Més info i entrades dia 23
Més info i entrades dia 24

GUIA DE LECTURA A LA BIBLIOTECA MARIÀ VAYREDA SOBRE LES FAKE NEWS

Durant el mes de gener

La Biblioteca Marià Vayreda ha dedicat la guia de lectura del mes de gener a obres relacionades amb les fake news, en relació amb les propostes de l’Agrupación Señor Serrano. Una recomanació de llibres que es poden agafar en préstec a la Biblioteca sobre aquesta temàtica. La trobareu a la planta baixa.

FUNCIONS ESPECIALS PER A ESCOLARS

Deu grups escolars de 3r i 4t de primària de centres educatius de la comarca assistiran al Teatre per veure una funció de l’espectacle Olympus: Prometheus. Les escoles han rebut un dossier pedagògic que ha elaborat la companyia per tal de poder treballar amb més profunditat el que veuran a l’espectacle ja sigui abans o després de la funció.

ACCIÓ PER A PROGRAMADORS CULTURALS

Un grup de programadors culturals s’infiltraran a les sessions d’Olympus: Prometheus i, a continuació, conversaran amb la companyia. Aquest és el primer espectacle per a infants de L’Agrupación Señor Serrano i el primer del projecte Olympus que vol explicar en cada obra una figura mitològica clàssica. Amb aquestes converses amb programadors es volen buscar complicitats per a la producció dels següents capítols.

ACCIÓ AMB PERIODISTES DE PREMSA LOCAL I ESTUDIANTS DE PERIODISME

En base a la temàtica de les fake news, s’han proposat a un grup d’estudiants de periodisme i de periodistes de mitjans de comunicació de l’àmbit local a participar en una tertúlia debat, juntament amb els artistes de la companyia, per reflexionar sobre aquesta temàtica des de diferents punts de vista: periodistes en actiu, futurs comunicadors i artistes. Els participants assistiran a la funció de l’espectacle The Mountain i el dissabte es reuniran per la conversa.

L’Agrupación Señor Serrano

Aquesta companyia de teatre amb seu a Barcelona crea produccions originals sobre aspectes discordants de l’experiència humana contemporània. Els seus espectacles barregen vídeo en directe, maquetes, text, performance, so i objectes, i tots ells s’estrenen i giren internacionalment. La companyia, el 2015, va rebre el Lleó de Plata de la Biennal de Venècia. Així mateix, ha estat guardonada amb el Premi FAD Sebastià Gasch d’Arts Parateatrals, el 2016, i el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre, el 2017. També ha rebut dues vegades el Premi al Millor Espectacle de Noves Tendències que atorga la Crítica de Barcelona: el 2014 per a House in Asia i el 2016 per a Birdie. I encara cal destacar la Beca Incubadora, que convocava el Festival Panorama d’Olot, que la companyia va guanyar el 2003.