Com cada any, al voltant del Dia Internacional de la Discapacitat que se celebra el 3 de desembre, l’Institut de Cultura d’Olot col·labora amb La Coordinadora i programen conjuntament un espectacle inclusiu, és a dir, del qual pot gaudir tothom. Fins l’any passat s’acostumaven a programar propostes de circ però, en aquesta ocasió, es podrà veure l’espectacle de màgia Ya no me ves- El chico invisible, del mag Dakris. L’espectacle serà el dissabte 15 de desembre, a les 19 h, al Teatre Principal d’Olot i les entrades valen 15, 12 i 9 euros i 10, 5 i 3 per als menors de 12 anys.  A més, el mateix divendres al matí (11 h, a La Carbonera) La Coordinadora organitza un taller de màgia a càrrec del mag David obert a tothom a partir de 9 anys. El taller és gratuït i les inscripcions es poden fer fins al 12 de desembre a educatiusescenics@olot.cat.

La Coordinadora és una entitat de la Garrotxa que té prop de 15 anys d’història i que aglutina diferents associacions: l’Agrupació de Persones Sordes de la Garrotxa, l’AANEE (Associació d’Amics dels Nens d’Educació Especial), el Club Atletisme Garrotxa, l’Associació de Discapacitats de les Comarques Gironines (Adis-CG) i MIFAS. A més de treballar de forma individual, La Coordinadora treballa per conscienciar la població i ofereixen suport a qualsevol persona, empresa o entitat que vulgui tenir en compte els criteris inclusius a l’hora d’organitzar una activitat o esdeveniment.

En termes de conscienciació, l’objectiu és fer que cada dia hi hagi més gent que tinguin present que les persones que pateixen alguna discapacitat poden tenir alguna necessitat especial a l’hora de poder participar o assistir en determinades activitats. El següent pas, és donar un cop de mà per veure, de quina manera es pot fer una activitat accessible a tothom tenint en compte les diferents capacitats.

Un dels seus àmbits de treball és el relacionat amb el dret a l’accés a la cultura per a tot tipus de col·lectius. És en aquest sentit que cada any s’organitza una proposta cultural inclusiva juntament amb Olot Cultura.

La Coordinadora es posa a disposició de tothom que vulgui rebre informació o algun tipus d’assessorament. El seu telèfon és el 625 10 40 61.

YA NO ME VES-EL CHICO INVISIBLE

DEL MAG DAKRIS

Dissabte 15 de desembre, 19 h, Teatre Principal d’Olot

Guardonat amb el Primer Premi Nacional de Màgia, Dakris és el mag creatiu de Discovery Max als programes del Mago Pop. Ya no me ves combina màgia, humor i efectes impossibles, amb una tècnica precisa i impactant, que ens fa veure tot allò que no es pot veure. Un dels números més espectaculars de Dakris va ser fer desaparèixer la Sagrada Família de Barcelona, amb una tècnica que només havia aconseguit David Copperfield fa més de 20 anys. L’espectacle està organitzat conjuntament amb La Coordinadora, entitat que també organitza el dissabte a les 11 h un taller de màgia gratuït a la sala La Carbonera. Les inscripcions per al taller (recomanat a partir de 9 anys) es poden fer a educatiusescenics@olot.cat.

PREU DE L’ESPECTACLE: 15, 12 i 9 euros. Menors de 12 anys, 10, 5 i 3 euros.