fbpx

Us proposem diverses opcions per gaudir de la cultura amb els més petits de la casa durant les vacances escolars.

Activitats als Museus, a la Biblioteca, propostes per fer des de casa, trieu i remeneu què és el que fa més per vosaltres!

Nadal als Museus d’Olot

El Museu de la Garrotxa i el Museu dels Sants proposen aquests dies de Nadal una activitat pensada per als més petits. Vine al Museu i busca el caganer extraterrestre amagat entre les peces de l’exposició permanent dels dos museus. Si el trobeu us emportareu un regal.

Fes les manualitats de La Picaflor i porta-la als Museus!

Els Museus d’Olot han publicat els tutorials dels tallers d’Ornaments de Nadal amb ceràmica freda i d’ornaments de Nadal amb paper, que s’han dut a terme els dos últims dissabtes a la sala d’actes de l’Hospici. Tots aquells que es van quedar sense plaça, poden fer els tallers des de casa. Si volen, poden portar les seves creacions al Museu dels Sants i penjar-les a l’arbre de Nadal del Museu. Si ho fan, se’ls obsequiarà amb un regal sorpresa. Els vídeos dels dos tallers es poden consultar al canal de Youtube d’Olot Cultura.

Visita les exposicions de pessebres

Nadal a Olot és sinònim de pessebres. Fins al 10 de gener es poden visitar diverses instal·lacions gratuïtes a l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria i al Claustre del Carme. A l’entrada de Can Trincheria, Teresa Muela presenta un pessebre de sobretaula amb les figures del fons Renart. Al primer pis, s’exposen els dioames de Laura Pujol, que recreen escenaris de l’Alta Garrotxa. A la planta noble també es pot visitar el pessebre familiar de les darreries del segle XVIII.

Al Museu dels Sants, Marc Sau, Antoni Saza i Ramon Bellana mostren 12 fragments de pessebres oberts. Al Museu dels Sants també es pot visitar l’Espai Ramon Amadeu, dedicat al primer pessebrista català documentat. El Pessebre de la Ciutat s’ha instal·lat a la part central del Pati de l’Hospici. David López adapta el pessebre monumental d’Olot a la situació de pandèmia actual. A sota les voltes, es poden veure els diorames exposats per l’Agrupació de Pessebristes de la Garrotxa. Finalment, al claustre del Carme es mostra el pessebre més contemporani fet pels alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Decoració i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle.

Consulta els horaris dels diferents pessebres
Juga amb les ombres de la faràndula olotina

“Fer el cap gros. Supervivències dels imaginaris populars”

Petits i grans us ho passeu molt bé jugant amb les ombres de la faràndula a aquesta exposició d’Oriol Vilapuig. Rere el llençol hi reconeixereu el Drac del Carme, els cavallets d’Olot i els ratolins de Bonavista, entre altres elements del bestiari olotí, i hi podreu interactuar!

Gaudeix des de casa d’El més petit de tots!

El Més Petit de Tots ha creat el Petit als núvols, un seguit d’experiències per fer des de casa.  Es tracta de Cuc, de la companyia Animal Religion; Un dia a la jungla, de la companyia Big Bouncers; i de L’horitzó de Latung La La, de David Ymbernon. Les tres propostes es podran gaudir des de casa amb una entrada familiar en forma de codi que caldrà introduir a la web petitalsnuvols.elmespetitdetots.cat. El Més Petit de tots és el festival d’arts escèniques pensat especialment per a infants de 0 a 5 anys.

Més informació i entrades d’El Petit als Núvols
Llegeix, passeja, tens moltes activitats per fer!

La Biblioteca Marià Vayreda està oberta durant les vacances de Nadal. Vine a la sala infantil i demana quins són els contes més adequats per a cada infant. Les responsables de la sala us faran les recomanacions més adients per a vosaltres.

Una altra opció és aprofitar les vacances escolars per passejar pels entorns d’Olot i descobrir els espais naturals que tenim a tocar de casa. En aquestes passejades us proposem fixar-vos en les desenes d’escultures que hi ha repartides per Olot i en les façanes dels edificis singulars de la ciutat. Mireu Olot amb els ulls dels qui descobreixen la ciutat per primera vegada!

Recorreguts i propostes per fer aquests dies a Olot

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top