fbpx
ALTRES

Acte de lliurament del guardó Ales a la Cultura a Antoni Mayans

Amb Margarida Casacuberta

Dissabte 6 de maig de 2023, 18 h, Teatre Principal d’Olot

Acte de lliurament del guardó Ales a la Cultura a Antoni Mayans

Les Ales a la Cultura són un guardó honorífic que l’Ajuntament d’Olot concedeix, un cop l’any, a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució en algun àmbit cultural. El premi pren el nom en referència a l’ala que llueixen la bandera i l’escut de la ciutat, però també simbolitza l’impuls que han aportat en el terreny cultural i per a la ciutat aquelles persones que la reben. Formalment, les Ales a la Cultura consisteixen en una joia de disseny exclusiu.

L’acte de lliurament del premi serà el dissabte 6 de maig, al Teatre Principal d’Olot. Margarida Casacuberta s’encarregarà de fer la glossa.

Antoni Mayans és llicenciat en Història contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Entre els anys 1987 i 2021 va ser director de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Prèviament, havia treballat a la secció Guerra Civil de l’Archivo Histórico Nacional, a Salamanca, en la classificació de la documentació de la Generalitat republicana dipositada en aquest centre.

En l’àmbit de l’arxivística, és autor del llibre Els arxius parroquials, municipals i notarials de la Garrotxa. Una aproximació (1987), a partir de la I Beca d’Investigació Ciutat d’Olot que va guanyar l’any 1983. És responsable, amb Xavier Puigvert, de l’edició del Llibre de Privilegis d’Olot (1315-1702), publicada l’any 1995. Ha participat en diverses obres col·lectives de caràcter professional i ha estat membre del consell de redacció de la revista Lligall, òrgan de l’Associació d’Arxivers de Catalunya.

Va ser responsable de les Edicions Municipals d’Olot, en una etapa en la qual es va culminar la publicació de la Història d’Olot, de Joaquim Danés i Torras, i es van endegar diverses col·leccions, com la Nova Biblioteca Olotina, dedicada a memòries i biografies.

En el camp de la premsa, va ser membre fundador del setmanari L’Olotí i de la revista Gra de Fajol. També va formar part del consell de redacció del setmanari Olot Misión i de Vitrina, la publicació del Museu Comarcal de la Garrotxa. Ha col·laborat a El PuntRevista de GironaDoble SetA 440 metres sobre el nivell del mar i Les Garrotxes. Entre els anys 2002 i 2021 ha estat codirector d’El Cartipàs, el butlletí de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa, on ha publicat més d’un centenar d’articles.

En la vida associativa, ha estat president del Cine Club Olot (1984-1986), on va impulsar l’edició del butlletí Inserts; fundador i president de l’Ateneu d’Olot (1990-1995), que va organitzar més d’una seixantena de conferències i debats, i vicepresident del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (1993-1998).


Activitats Relacionades:

Go to Top