fbpx
XERRADES

Arquitectura – Aire elemental

Amb Taller Héctor Barroso THB

Divendres 21 de juliol de 2023, 19 h, Pati de l’Hospici

Arquitectura – Aire elemental

L’aire és una barreja vital de gasos que causa oxidació o corrosió i que amb canvis de pressió i temperatura es desplaça en fluxos de vent. A ‘Aire elemental’ es recuperarà la naturalesa fisicoquímica de l’aire per observar el rol que juga en els processos de disseny arquitectònics de Taller Héctor Barroso THB.

Taller Héctor Barroso THB va ser fundat per Héctor Barroso l’any 2011 a la Ciutat de Mèxic, Mèxic. El treball de Taller Héctor Barroso busca generar propostes arquitectòniques que s’arrelen al seu entorn, aprofitant els recursos naturals propis de cada lloc: la incidència de la llum i de l’ombra, la vegetació circumdant, els accidents geogràfics i els materials i mètodes constructius del lloc. Així, l’arquitectura emergeix en harmonia amb el setge, generant espais amb contingut emocional que evoquin la memòria, ressaltant la qualitat habitable de l’exercici arquitectònic.

Héctor Barroso (Ciutat de Mèxic, 1982) és arquitecte per la Universitat Anáhuac, Mèxic Nord (2006). La seva obra ha rebut nombrosos premis, destacant la Medalla de plata a Biennal d’Arquitectura Mexicana 2022 pel Complex Esportiu Los Cabos a Baixa Califòrnia, Mèxic, o els guardons rebuts per Entre Pinos, 5 cases a Valle de Bravo, Mèxic com el International Space Design Awards de Shenzhen, Xina, el 2019, i la Medalla d’or de la III Biennal de Joves Arquitectes de Mèxic i la Medalla de plata de la Biennal Ciutat de Mèxic, tots dos el 2017. La seva obra entre 2015 i 2022 es recull a la revista El Croquis N. 213 de 2022.

Compagina la seva activitat professional amb tallers, conferències i exposicions, sent les més recents la conferència i exposició “Processos” a la Roger Williams University, i la conferència “Càtedra blanca” a l’Escola d’Arquitectura de Madrid (ETSAM-UPM) el 2022 o la conferència a la Rice University al congrés “Disrupting Housing: New paradigms in Mexican collective living” el 2020.

L’activitat forma part del Programa Obert 2023, un cicle de conferències organitzat per RCR Arquitectes. Podeu consultar tota la programació aquí.

Go to Top