I’m trying to land,
this aeroplane of ours gracefully,
but it seems just destined to crash
BJÖRK
Aquest espectacle presenta un ventall de situacions que, als límits del grotesc, disseccionen personatges i comportaments aparentment ridículs, però humans, massa humans fins i tot. Potser el fil conductor d’aquestes històries és una mena de tendresa estranya i un afany extrem per aprendre a estimar: a vegades de manera ortopèdica i benintencionada, d’altres volgudament aterridora. La peça va seguint un mapa de vinyetes que acaba convertint-se en una radiografia contemporània carregada de teràpies, animals domèstics i problemes sentimentals. Qüestions comunes de bona part de la societat occidental que les viu com a autèntiques tragèdies.
ATRESBANDES neix de la trobada artística i personal entre Mònica Almirall, Miquel Segovia i Albert Pérez. Dins de l’entorn de formació de l’Institut del Teatre de Barcelona els tres decideixen començar un projecte en comú l’any 2011. Influenciats per una quantitat indigerible de disciplines i referents propis de la cultura occidental, el grup es caracteritza per una única constant en els seus projectes: advocar per un teatre laboratori on el procés de creació és fonamental. La bona entesa és un dels vèrtexs d’aquest triangle, però també ho són el dubte i la incertesa. Treballen posant en qüestió tot el que els envolta. Aquest és l’únic motor que coneixen.
Creació: ATRESBANDES (Mònica Almirall, Miquel Segovia, Albert Pérez Hidalgo)
Assessorament en dramatúrgia: Albert Boronat i Pau Masaló
Interpretació: Mònica Almirall, Miquel Segovia, Albert Pérez Hidalgo, Mariona Naudín i Nicolás Carbajal
Disseny de la il·luminació: Ana Rovira
Espai escènic: Pau Masaló Llorà
Espai sonor: Sammy Metcalfe i Miquel Segovia
Vestuari: Adriana Parra
Producció: Imma Bové i Atresbandes
Alumne en pràctiques: David Borotau
Una coproducció del Grec 2022 Festival de Barcelona, el Festival de Otoño de Madrid, Cielo Drive S.L. i ATRESBANDES. Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, les Beques ‘Premis Barcelona 2020’ de l’Ajuntament de Barcelona, El Canal – Centre de Creació d’Arts Escèniques de Salt / Girona i el Centre Cívic Navas (Barcelona).
La peça forma part de la programació del Festival Això al poble no li agradarà. Per segon any, Olot participarà en aquest festival. Un espai temps de quatre dies que ens permetrà donar valor al teixit creatiu del nostre entorn i també veure propostes internacionals.