fbpx
CINEMA

Cinema del Club: Calle Mayor

Dimarts 26 de gener de 2021, 18.30 h, Sala d’actes de l’Hospici

Cinema del Club: Calle Mayor

El cinema del club és la segona part del club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. La setmana passada, els participants van llegir el llibre Irse de casa, de Carmen Martín Gaite, i aquesta miraran la pel·lícula Calle Mayor, de Juan Antonio Bardem. Albert Grabulosa va moderar la sessió on es va parlar del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Considerada la millor pel·lícula del director Juan Antonio Bardem, l’argument de Calle Mayor s’inspira en l’obra teatral La señorita de Trevélez, de Carlos Arniches, tot i que obvia la part més còmica i posa èmfasi en l’aspecte més dramàtic de la trama. El film fa un retrat dur i aspre al voltant de la vida provinciana i tancada de les petites ciutats i dels personatges que hi viuen. Amb diversos premis nacionals i internacionals podem gaudir de la presentació de l’engany com a costum i tradició que s’imposen sobre el desig. La societat castrant que no deixa espai a la felicitat individual o l’aparador d’uns desitjos disfressats d’aparences.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 23 de desembre, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.


Activitats Relacionades:

Go to Top