fbpx
LLETRES

Club de lectura per a adults: Irse de casa

A càrrec d'Albert Grabulosa

Dimarts 19 de gener de 2021, 19 h, Sala d’actes de l’Hospici

Club de lectura per a adults: Irse de casa

Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran Irse de casa, de Carmen Martín Gaite, i la setmana següent miraran la pel·lícula Calle Mayor, de Juan Antonio Bardem. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Irse de casa és l’última novel·la que Carmen Martín Gaite va publicar en vida, una obra elogiada tant per la crítica com pel seu seguici de lectors i lectores. La cristal·lització d’un dels universos literaris més notables del segle XX i un bon mostrari dels seus temes més recurrents: la reflexió sobre els orígens, la vida a les ciutats de províncies, el pes d’allò comunitari, les xarxes de personatges i relacions personals (aquells sistemes de vincles tènues tot i que ineludibles), la persistent mirada dels altres i cap als altres, els tabús imposats per la pròpia comunitat, la transmissió oral, les veus que mai no callen, que jutgen, que xerren, i xerren. Una rotunda invitació a viure la pròpia vida lliurement, a anar-se’n de casa sempre que es pugui, si és que mai es pot.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 23 de desembre, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.

Go to Top