fbpx
CINEMA

Cinema del Club: Jacques Leonard, el payo Chac

A càrrec de Jordi Teis

Dimarts 23 de març de 2021, 18.30 h, Sala d’actes de l’Hospici

Cinema del Club: Jacques Leonard, el payo Chac

El cinema del club és la segona part del club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. La setmana passada, els participants van llegir el llibre Far west gitano, de Ramon Erra, i aquesta miraran la pel·lícula Jacques Leonard, el payo Chac, de Yago Leonard. Albert Grabulosa va moderar la sessió on es va parlar del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Fotògraf, cineasta, escriptor i aventurer, Jacques Leonard va morir deixant grans incògnites sense resoldre i condemnant a l’oblit un llegat imprescindible que va estar-se molts anys emmagatzemat al traster d’un terrat de l’Escala. Un seguit de circumstàncies van facilitar que els dos fills i un net —els guionistes i el director del documental, respectivament— recuperessin aquest llegat per explicar una vida dedicada a deixar una empremta molt especial: la crònica del poble gitano dels anys cinquanta a través de milers de fotografies i desenes de pel·lícules. I, sobretot, amb la història particular de Leonard, un francès d’origen aristocràtic que viu el gran amor de la seva vida amb Rosario Amaya, una gitana del barri d’Hostafrancs de Barcelona.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 17 de febrer, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.


Activitats Relacionades:

Go to Top