fbpx
LLETRES

Club de lectura d’adults: Far West gitano

A càrrec d'Albert Grabulosa

Dimarts 16 de març de 2021, 19 h, Sala d’actes de l’Hospici

Club de lectura d’adults: Far West gitano

Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran Far west gitano, de Ramon Erra, i la setmana següent miraran la pel·lícula Jacques Leonard, el payo Chac, de Yago Leonard. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

Ramon Erra va guanyar el Premi Marian Vayreda (2014) amb Far West gitano, una novel·la satírica que gira al voltant d’una acció desesperada, una darrera alenada d’un model de vida condemnat a desaparèixer. En Ramonet pertany a l’ètnia dels manouche, una comunitat nòmada per excel·lència, paladins d’un estil de vida ambulant. En altres paraules, en Ramonet és un gitano de la Barriada i un bon dia sent la crida del nomadisme. I aleshores decideix fer allò que sempre havien fet els seus avantpassats: emprendre el viatge. Comprar una camioneta per quatre xavos, arreplegar la família sencera i aventurar-se. Són cinc i el gos, els últims vestigis d’una minoria assetjada pel fet d’anar a contracorrent i aferrar-se a un sistema de tradicions obsoletes.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 17 de febrer, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió. Només podran assistir al Cinema del Club aquells que també hagin participat del Club de Lectura.

Go to Top