fbpx
LLETRES

Club de lectura d’adults: Màquines com jo

A càrrec d'Albert Grabulosa

Dimarts 22 de desembre de 2020, 19 h, Sala d’actes de l’Hospici

Club de lectura d’adults: Màquines com jo

Club de lectura de la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot. Cada sessió consta de dues parts. Aquesta setmana, els participants llegiran el llibre Màquines com jo, d’Ian McEwan, i la setmana següent miraran la pel·lícula Eva, de Kike Maíllo. Albert Grabulosa moderarà la sessió on es parlarà del llibre i Jordi Teis portarà el debat sobre la de la pel·lícula.

En la seva última novel·la, Ian McEwan juga amb gèneres inèdits en la seva trajectòria literària: el futurisme, la ciència ficció, la ucronia. Ens situa en un pis qualsevol al bell mig de Londres, al anys vuitanta del segle passat, en una societat plenament futurista. La intel·ligència artificial està a l’ordre del dia i ja s’han començat a comercialitzar els primers models d’androides per a usos domèstics i personals. Màquines com jo és una novel·la pertorbadora sobre la convivència entre éssers humans i éssers sintètics, sobre què podria succeir si s’ajuntessin sota un mateix sostre un home, una dona i un androide. Els humans amb la seva llarga suma d’imperfeccions, conflictes, contradiccions, clarobscurs. I l’androide amb la seva insuportable perfecció i impecabilitat moral.

Per participar-hi, cal inscriure’s gratuïtament al taulell de la Biblioteca a partir del 18 de novembre, on es podrà recollir en préstec el llibre en qüestió per llegir-lo abans de la sessió.

Go to Top