fbpx
MÚSICA

Concert de Nadal: El Trencanous i tres nadales

Orquestra de Cambra Terrassa 48

Dissabte 8 de gener de 2022, 20 h, Teatre Principal d’Olot

Concert de Nadal: El Trencanous i tres nadales

Un concert festiu amb tres nadales de musicalitat diversa i El Trencanous de Txaikovski

Aquest 2021 com a societat podeu escriure tot un conte de Nadal. Un any amb unes experiències personals i col·lectives inimaginables fa un temps, però que de segur ens han portat, i encara ens porten, a moments de reflexió, de desconnexió, de compartir i d’apropar, d’imaginar un nou cicle anual diferent i, en definitiva, de deixar que tot allò viscut tingui una sortida emocional.

El concert que us presentem té dos eixos ben clars. El primer, celebrar l’inici de l’any d’una manera musical ben diversa, des de la tradició barroca fins a la tradició festiva de pizzicatos i danses aportant també novetats sonores que ens fan veure la riquesa del nostre ventall de pensaments, tradicions i celebracions.

El segon eix se centra en una de les obres que de vegades oblidem que està escrita sobre un conte de Nadal: El Trencanous, de Piotr Ilitx Txaikovski.

Originari com a ballet, deriva d’un text d’Alexandre Dumas inspirat en el conte d’Ernst Theodor Amadeus Hoffmann El Trencanous i el rei dels ratolins. L’èxit d’aquesta música va portar Txaikovski a fer-ne una suite com a versió orquestral de concert. Us l’oferim amb música, amb text i amb una bona sorpresa.

 

PROGRAMA:
Nadala barroca: A. Corelli
Nadala pizzicato: L. Anderson, J. Straus i J. Encke
Nadala de dansa: J. Brahms, J. Sibelius i Dannish Quartet
El trencanous (suite): P. I. Txaikovski


Activitats Relacionades:

Go to Top