fbpx
EXPOSICIONS

“El Museu entra a casa”

Dia Internacional dels Museus

15 de maig - 29 d'agost de 2021, Façanes de l’Hospici i de la residència Montsacopa

“El Museu entra a casa”

La gent gran veïns del Museu de la Garrotxa són els protagonistes d’aquest projecte. Hi han participat 13 persones que viuen a La Caritat i a la residència Montsacopa. Se’ls va convidar a visitar els magatzems del Museu de la Garrotxa on van poder escollir la peça que més els va agradar. Se’ls hi va portar a casa seva i la van tenir amb ells durant 24 hores. En aquest temps, el fotògraf Pep Sau, els va visitar i els va retratar amb l’obra. Aquestes instantànies són el resultat d’un projecte a través del qual s’ha volgut dialogar amb les persones grans en un moment en què han patit tant les conseqüències de la pandèmia de la Covid-19.

L’exposició està formada per vuit lones de més de 6 metres d’alçada amb les fotografies i una frase on els participants del projecte expliquen perquè han escollit aquella obra del Museu. Entre les diferents peces escollides hi ha des d’una escultura de Miquel Blay a un quadre de Josep Berga i Boix, passant per altres objectes més curiosos com una bandera del sometent, eines d’oficis del segle XIX, un cavallet de la faràndula olotina o una figura de la Immaculada concepció, per citar-ne alguns exemples.

Amb aquest projecte, els Museus d’Olot inicien una col·laboració amb els seus veïns més propers. La valoració és molt positiva i no es descarta seguir col·laborant en el futur. Des de les dues residències s’explica que l’art ha despertat moltes emocions amb les persones grans que han participat de la iniciativa.

L’exposició es va inaugurar coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus d’aquest 2021.


Activitats Relacionades:

Go to Top