fbpx
LLETRES

“El temor a la pàgina en blanc” amb Marta Sanz, Jorge Volpi i Ricard Ruiz

Festival MOT

Dissabte 25 de març de 2023, 18 h, Sala El Torín

“El temor a la pàgina en blanc” amb Marta Sanz, Jorge Volpi i Ricard Ruiz

Tenen por els escriptors a la pàgina en blanc? Marta Sanz i Jorge Volpi dialogaran amb Ricard Ruiz sobre com es pot vèncer la por a l’escriptura. A través dels seus eclèctics recorreguts literaris debatran sobre les variades pors i com les empren a les seves literatures, que estan farcides des d’aquesta emoció des de multiplicitat de perspectives i enfocaments.

 

Marta Sanz
(Madrid, 1967). Marta Sanz és escriptora i doctora en Filologia. Ha publicat novel·les, contes, assaigs i poemes. Entre les primeres: El frío, Los mejores tiempos (Premi Ojo Crítico de RNE al 2001), Susana y los viejos (finalista del premi Nadal 2006), La lección de anatomía, la trilogia del detectiu Arturo Zarco –Black, black, black, Un buen detective no se casa jamás i pequeñas mujeres rojas, premio Tenerife Noir 2020- , Daniela Astor y la caja negra (premios Tigre Juan, Cálamo-Otra mirada y Estado Crítico), Amor fou, Farándula (premi Herralde, 2016), Clavícula i Parte de mí. La seva poesia completa està recollida sota el títol Corpórea. Destaquen els seus assajos No tan incendiario, Monstruas y centauras, que rep el premi CEGAL 2018 i Enciclopèdia Secreta. Col·labora amb El país, la cadena SER i és docent a l’Escola d’Escriptors. El 2023 Anagrama publicarà la seva novel·la Persianas metálicas bajan de golpe.

Jorge Volpi
(Mèxic, 1968). És escriptor. Autor de quinze novel·les, entre les quals destaquen A pesar del oscuro silencio (1993); la Trilogia del segle xx, conformada per En busca de Klingsor (Premi Biblioteca Breu, 1999), El fin de la locura (2003) i Tiempo de cenizas (2006); La tejedora de sombras (Premi Planeta Amèrica, 2011); Oscuro bosque oscuro (2010); Memorial del engaño (2013); Las elegidas (2014); Una novela criminal (Premi Alfaguara, 2018), a partir de la qual es va realitzar la sèrie documental homònima de Netflix, i Partes de guerra (2022).

Ha escrit també els assaigs La imaginación y el poder (1998), La guerra y las palabras (2004), Mentiras contagiosas (Premi Mazatlán, 2008, i Premi Debat – Casa d’Amèrica, 2009), Leer la mente (2011) i Examen de mi padre (2016), i l’obra de teatre Las agujas dementes (2020). L’any 2008 va rebre el Premi José Donoso al conjunt de la seva obra i la Medalla de l’Ordre d’Isabel la Catòlica d’Espanya. És Cavaller de l’Ordre d’Arts i Lletres de França. Els seus llibres han estat traduïts a trenta idiomes.

Ricard Ruiz
(Barcelona, 1973). És escriptor, comissari del Festival 42 (Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona) i professor a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. Guanyador de premis com el Ramon Muntaner, l’Edebé o l’Ictineu, és autor d’una quinzena de llibres a quatre mans o en solitari, entre els quals Esquizo, Herba negra, Mary Shelley i el Monstre de Frankenstein, Mångata i Janowitz. També ha fet d’antòleg (Mañana todavía, Insólitas. Narradoras de lo fantástico en Latinoamérica y España, i Extraordinàries. Noves autores de l’insòlit), ha particiat en antologies (Las otras a Barcelona 2059) i, per un quart de segle, va fer de periodista cultural (TV3, El País, El Periódico, BTV, RAC-1). Les seves obres han estat adaptades al còmic, al teatre i al cinema, i s’han traduït a mitja dotzena de llengües. És secretari de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i membre del Comitè Executiu del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil.

 

Consulta tota la programació del Festival MOT aquí 


Activitats Relacionades:

Go to Top