fbpx

MOT

Festival de literatura de Girona i Olot

Un festival que t’apropa autors de renom nacional i internacional

El MOT és un festival literari organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Girona i l’Ajuntament d’Olot. Es porta a terme cada any durant el mes d’abril i té com a tret identitari l’excel∙lència en els ponents i les propostes.

El festival cada any escull un àmbit temàtic que serveix de fil conductor de l’edició i ofereix una programació d’actes literaris de la mà d’escriptors i intel∙lectuals de referència. Al costat d’aquesta programació, el festival compta amb la complicitat de moltes entitats que fan que cada una de les dues ciutats visqui durant una setmana la literatura a peu de carrer i des de moltes mirades diverses.

MOT 2019

La Mediterrània, un mar de pàgines

VISITA LA WEB DEL MOT

TEMA

La Mediterrània

El MOT 2019 vol ser un desembarcament literari d’autors que, calladament, han pogut travessar els pocs ponts encara existents entre les quatre ribes de la Mediterrània.

COMISSARI

Manuel Forcano

Manuel Forcano (Barcelona, 1968) és poeta i traductor, doctor en filologia semítica per la Universitat de Barcelona, on ha estat professor d’hebreu i d’arameu i d’història del Judaisme català.

ALGUNS AUTORS

DEL MOT 2019

Internacionals: Marcello Fois i Burhan Sönmez. Escriptors en castellà: Javier Reverte i María Belmonte. Autors en català: Josep Maria Fonalleras, Josep Piera, Adrià Pujol i Carme Riera.

MÉS INFORMACIÓ

EDICIONS ANTERIORS


MOT 2018

Literatura encarnada

Literatura encarnada és aquella que vol testificar la realitat que ens envolta, ja sigui en l’àmbit de l’experiència privada o col·lectiva. I així l’escriptura es fa carn. I habita entre nosaltres.

WEB MOT 2018

MOT 2017

Escriure el passat

El passat és un dels fils que constitueixen el teixit narratiu d’algunes de les més rellevants veus literàries contemporànies, que indaguen sobre el temps present i, molt especialment, sobre la nostra fràgil retenció del passat.

WEB MOT 2017

MOT 2016

Escriure vides

Quan ens traslladem al terreny de la literatura, tot es complica, probablement perquè (re)construir vides és l’essència mateixa de l’escriptura de tots els temps.

WEB MOT 2016

MOT 2015

Escriure ciutats

Sovint s’ha dit que l’aparició de la metròpolis moderna va acompanyada de l’ascensió de la novel·la com a gènere. També s’ha dit que la novel·la no només representa o reflecteix la ciutat.

WEB MOT 2015

MOT 2014

Literatura fantàstica

L’objectiu del festival és donar a conèixer la literatura fantàstica des de tots els seus subgèneres, mirades i perspectives, tant clàssiques com actuals.

WEB MOT 2014