fbpx
EXPOSICIONS

Encara hi ha algú al bosc: la instal·lació fotogràfica

2 de març - 10 de març de 2021, La Carbonera i Plaça de l’U d’Octubre

Encara hi ha algú al bosc: la instal·lació fotogràfica

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA A LA CARBONERA I PECES DE GRAN FORMAT A LA PLAÇA DE L’U D’OCTUBRE

Aquesta mostra fotogràfica, que forma part del projecte Cultura i Conflicte, que dona veu a les dones que van ser violades durant la Guerra de Bòsnia i Hercegovina, parteix de les dues realitats generacionals: la de les dones víctimes directes de tortures i violacions, i la dels fills i filles nascuts d’aquests embarassos forçats, els quals, en la majoria dels casos, van ser abandonats o donats en adopció́. Els anomenats “nens invisibles” són avui homes i dones joves, amb ganes de mirar al futur i de fer saber a les seves mares biològiques que les estimen per sobre de qualsevol circumstància.

Totes les supervivents que protagonitzen aquest projecte han estat víctimes de la guerra i de la pau, perquè encara avui pateixen l’oblit institucional i l’estigma social, a més de les conseqüències físiques i psicològiques. Però no tot és foscor. N’hi ha que han deixat de tenir por i segueixen portant els criminals de guerra davant la justícia. I els fills i filles nascuts fruit de les violacions, que ara tenen vint-i-cinc anys, ja no són la llavor de l’odi que pretenien plantar els agressors, sinó una mostra de com l’amor i la capacitat de superació poden vèncer la barbàrie.

El plantejament de l’espai expositiu inclou no només les imatges d’aquests protagonistes, sinó que convida el visitant a submergir-se en una instal·lació que fa reviure elements de la seva vida quotidiana durant i després de la guerra.

 

ACTIVITATS RELACIONADES


TEATRE
ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC
Dissabte 6 de març, 19 h, Teatre Principal d’Olot
MÉS INFORMACIÓ


CINEMA
ENCARA HI HA ALGÚ AL BOSC: EL DOCUMENTAL
Divendres 5 de març, 20 h, Cinemes Olot
MÉS INFORMACIÓ

 


Activitats Relacionades:

Go to Top