Fernando Moral
Paisatges transitius davant del lloc
Dimecres 6 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici
La lectura de l’obra d’aquests tres personatges ens revela uns lligams entre Europa i Amèrica a la perifèria dels grans moviments i, fonamentalment, una singular concepció de l’art, l’arquitectura i l’home. Ells van abordar la conformació de nous territoris des de complexos valors intangibles.
Fernando Moral és arquitecte per la Universitat de Valladolid, Màster per l´Escola Tècnica Superior d´Arquitectura de Barcelona i Doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya. Va obtenir la Beca Internacional de Recerca “Jorge Oteiza” de la Universitat Pública de Navarra. Exerceix com a Director de l’Escola d’Arquitectura de la Universitat Nebrija. Actualment és membre del Grup Consolidat de Recerca “Art i Ciutat” de la Universitat Complutense de Madrid i Visiting Professor de Sapienza–Università di Roma (Itàlia). Els seus estudis han estat publicats per diferents editors com Università degli studi di Napoli Federico II, Arquitectura Viva, EGA, Abada i Springer, entre d’altres. És autor dels llibres Oteiza: Arquitectura desocupada i Alfredo Pirri. Espai privat, art
públic. La seva tasca com a comissari s’ha reflectit en exposicions com “Mecanoo architecten: the Dutch mountains”, “Ábalos+Sentkiewicz: 6 verticalscapes” i “Eduardo Souto de Moura: Projectes i Concursos”. Ha estat col·laborador del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía.
Projecció de ‘Subcortical’
Subcortical fa referència al terme botànic que mira sota l’escorça dels arbres, però també el metge que mira sota l’escorça del cervell, aquesta estructura on es regulen les emocions, els instints o els somnis. La pel·lícula ens trasllada a un lloc que jeu sota la superfície, en un viatge que revela la fractalitat de la vida vegetal.
Martin Etxauri Sainz de Murieta, àlies Txo!?, és artista i investigador en nous mitjans. És llicenciat en Belles Arts i Doctorant en Art Contemporani per l’EHU, i està en contínua formació autodidacta. Tracta de pensar allò tecnològic amb una mirada crítica i obliqua, i investiga la relació entre allò digital i allò físic, mitjançant processos de digitalització i transformació de la naturalesa.
Ho organitza: Fundació RCR Bunka.