fbpx
ALTRES

Inauguració de l’exposició “Il·lustració científica”

Dissabte 5 de juny de 2021, 12 h, Can Trincheria

Inauguració de l’exposició “Il·lustració científica”

Les notables il·lustracions del segle XIX certament van constituir un dels moments més brillants d’aquesta disciplina, però res tenen a veure amb el potencial i la presència que tenen actualment tant en el camp de la ciència com en la nostra quotidianitat.

Si en el seu moment es va pensar que els avenços tecnològics en la fotografia la relegarien a una simple expressió romàntica, ha acabat passant just el contrari, ja que totes dues disciplines han demostrat que no només poden conviure sinó que es reforcen i es complementen.

La il·lustració permet alterar i manipular la realitat, mostrar coses que a simple vista no es veuen o crear imatges ideals i esquemes del subjecte que es vol estudiar.

En aquesta mostra s’hi exposen els treballs —un recull d’il·lustracions de fauna i flora en aquarel·la, grafit, tinta xinesa i aiguada— dels quinze alumnes de la primera edició del postgrau en Il·lustració Científica de Ciències Naturals de Catalunya, que va tenir lloc a Olot durant el curs 2019-2020.

Alguns dels projectes que s’hi poden veure són un fulletó amb les espècies més significatives d’orquídies per al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, el procés de vida d’un corall per a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, la reconstrucció d’una tortuga del triàsic per al Museu d’Història Natural de València o pòsters per a l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa o l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts.

Ho organitzen: Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i Universitat de Girona

www.postgrauillustraciocientifica.com

ACTIVITATS RELACIONADES


EXPOSICIONS
“IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA”
Del 5 de juny al 4 de juliol, Can Trincheria
MÉS INFORMACIÓ


Activitats Relacionades:

Go to Top