fbpx
ALTRES

Obertura de l’exposició “L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi”

Dissabte 16 de gener de 2021, 12 h, Sala 15

Obertura de l’exposició “L’art de la ciència. Jordi Sabater Pi”

LA IMPORTÀNCIA DEL DIBUIX CIENTÍFIC A CÀRREC DE QUI VA TROBAR EL FLOQUET DE NEU

Jordi Sabater Pi (Barcelona, 2 d’agost de 1922 – 5 d’agost de 2009) serà recordat per la troballa del Floquet de Neu, el goril·la albí que va viure gairebé quaranta anys al Zoo de Barcelona. Però Sabater Pi és molt més que el descobridor d’un animal mediàtic. També va ser un científic reconegut internacionalment pels seus descobriments sobre les eines dels ximpanzés i la cultura de tribus com la dels Fang o per haver treballat amb Diane Fossey.

Aquesta mostra se centra en la seva faceta científica sobre la seva capacitat d’observació, que ell considerava la base del coneixement. Descobrirem el Sabater artista, dibuixant, fotògraf i observador del detall. A les seves llibretes hi anotava, de manera incansable, apunts anatòmics, mesures, colors, retrats, tatuatges, expressions, etc. Farem un repàs del que ha significat el dibuix científic, una eina imprescindible d’observació i d’anàlisi.

L’exposició obrirà les portes el dissabte 16 de gener. Queda suspensa l’acte d’inauguració, a causa de les mesures imposades pel Govern en la lluita contra la COVID-19.

Ho organitzen: Universitat de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Museus d’Olot i Institut Municipal d’Educació d’Olot
Producció: Molècula. Xarxa de Professionals en Museografia
Comissariat: Josep Oriol Sabater Coca i Santi Molera


Activitats Relacionades:

Go to Top