fbpx
MÚSICA

La cobla, amb La Principal d’Olot

Dimarts 17 de gener de 2023, 11 h, Teatre Principal d’Olot

La cobla, amb La Principal d’Olot

Aquesta Cobla, ben representativa de la capital i de la comarca de la Garrotxa, té una llarga història. L’any 1892 ja existia a Olot una formació anomenada Orquestra de Sant Rafel, la qual, el 1898 es va convertir en La Lira Olotenese (més endavant, La Lira Olotina). El 1909 es va produir una escissió, de manera que Anton Moner i altres músics van marxar de La Lira Olotina i es van fusionar amb La Principal. És així com va néixer La Principal Olotina, que va actuar aproximadament fins al 1934. Llavors va passar a dir-se La Principal d’Olot.

El projecte Al primer pis permet ampliar l’oferta cultural per als majors de seixanta anys —que són el públic que pot assistir majoritàriament a activitats en horari escolar—, optimitzar els recursos —ocupant el primer pis del Teatre que, d’altra manera, quedaria buit— i provocar una trobada entre generacions de nens i joves i persones grans.

Mentre la platea està ocupada per nens i joves estudiants que veuen les propostes ofertes pels recursos educatius d’arts escèniques, les persones més grans de seixanta anys poden ocupar les butaques del primer pis del Teatre Principal i gaudir, a un preu molt reduït, dels espectacles programats per als estudiants. Espectacles de música, teatre en anglès, clàssics de lectura obligatòria…

Go to Top