fbpx
EXPOSICIONS

La visió esquiva

Ana Daganzo

29 de juliol - 30 de setembre de 2023, Can Trincheria

La visió esquiva

La visió esquiva és una proposta que ens convida a explorar i descobrir els fenòmens fisiològics que experimentem a través del sentit de la vista.

Els ulls són una de les nostres eines principals per obtenir informació de l’exterior. Però no tot el que visualitzem és a fora. Hi ha certs efectes que estan provocats pel mateix sistema ocular i que podem observar detingudament quan apartem la mirada.

A través de gestos com mirar al cel, tancar els ulls, fregar-los o enlluernar-nos per una llum, una sèrie de formes abstractes comencen a aparèixer al nostre camp visual. Siluetes transparents que semblen flotar, patrons geomètrics lluminosos i esteles de llums que s’esvaeixen a poc a poc quan parpellegem.

Aquestes experiències òptiques permeten que es generi un complex imaginari que parteix de la nostra manera de veure. S’obre un món per explorar a través d’aquelles figures que transformen, contenen, invisibilitzen o amaguen allò que mirem.

La mostra presenta quatre sèries fotogràfiques realitzades amb diferents procediments com cianotípies, fotogrames, llarga exposició o transferència sobre peces de ceràmica.

Ana Daganzo va guanyar en el marc de la Biennal Olot Fotografia i aquesta exposició és producte de la Beca Olot Fotografia 2023.


Activitats Relacionades:

Go to Top