fbpx
XERRADES

Lucia Tahan

Dimecres 20 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici

Lucia Tahan

El Metavers es postula com la propera frontera tecnològica, però què significa el Metavers en termes espacials?

Quins conceptes estètics dominen la Realitat Augmentada? Lucia Tahan explica el seu treball recent i aborda el paper fonamental que poden exercir els arquitectes en el desenvolupament d’entorns digitals espacials.

Lucia Tahan és arquitecta i dissenyadora de programari especialitzada en Realitat Augmentada. Des del 2018, la seva pràctica ha tingut base a Nova York, Berlín i Londres. Actualment treballa com a dissenyadora especialista en computació espacial per a Meta on dirigeix el disseny de la seva eina de creació de Realitat Aumentada.

El 2018 va participar en el disseny del pavelló d’Eslovènia de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, on el seu treball també va ser exposat al pavelló d’Espanya. El 2019 ha estat premiada amb les beques Housing the Human per a la investigació sobre el futur de l’habitatge. Anteriorment va cofundar una startup incubada pel New Museum a Nova York. La seva obra construïda comprèn dos habitatges a Extremadura, completats el 2017 i 2018.

El seu treball s’ha presentat a museus i institucions com EPFL (2021), Bi-City Biennale of Architecture/ Urbanism Shenzhen (2020), Copenhagen Architecture Festival (2019), HKW Berlin (2018), Istanbul Design Biennial (2018), Museu MAX a Roma (2017), Triennal d’Arquitectura de Lisboa (2017) o Seoul Architecture Biennale (2017), i ha estat publicat a mitjans com El País o e-flux i revistes acadèmiques com Lobby (Bartlett School of Architecture).

Formada a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Madrid (ETSAM-UPM), ha estudiat també a la Bezalel Academy of Arts and Design a Jerusalem i la Technische Universität Berlin. Ha impartit classes a la University of Illinois a Chicago, la Bauhaus Dessau, ETSAM i Universitat Camilo José Cela.

The Forest” (2022) / Gilles Jobin (Suïssa)

Quan El bosc se n’hagi anat ballarem en un bosc digital? Tres ballarins a Ginebra, un ballarí a Bangalore i un ballarí a Melbourne són capturats en moviment en temps real. Connectats a través d’Internet, ballen junts en un bosc digital.

La Cie Gilles Jobin va començar els seus experiments digitals amb realitat virtual immersiva el 2017 tornant-se una companyia de dansa digital durant la pandèmia quan el seu director, Gilles Jobin va pensar a capturar el moviment dels ballarins i enviar els seus avatars per actuar en temps real per a audiències en viu a tothom.

Ho organitza: Fundació RCR Bunka


Activitats Relacionades:

Go to Top