fbpx
XERRADES

Marina Garcés

Sensibilitat i imaginació crítica

Dimarts 19 de juliol de 2022, 19 h, Pati de l’Hospici

Marina Garcés

Què i qui educa la sensibilitat avui ? La sensibilitat no és una disposició psicològica ni només una determinada forma del gust estètic. És la manera com percebem i ens afecta la nostra relació amb el món i amb els altres.

Quan l’educació i la cultura no s’ocupen d’aquesta condició fonamental de la sensibilitat, ho fan altres realitats socials, com els mitjans, les xarxes o la indústria cultural. Com pensar, avui, una educació de la sensibilitat capaç de donar-nos la mesura del nostre món desmesurat? A partir d’aquí elaborarem la idea de l’educació de la sensibilitat com un “art dels límits”.

Marina Garcés Mascareñas (Barcelona, 1973) és filòsofa i professora d’universitat. Després de 15 anys com a professora titular de filosofia a la Universidad de Zaragoza, actualment treballa a la Universitat Oberta de Catalunya, on dirigeix el Màster de Filosofia pels reptes contemporanis i el grup de recerca Mussol. És autora de diversos llibres, entre d’altres Un món comú (2012), Filosofia inacabada (2015), Nova il·lustració radical (Premi Ciutat de Barcelona 2018) o Escola d’aprenents (2020). Ha impulsat diversos projectes col·lectius en institucions culturals com el CCCB o el MACBA entre d’altres i col·labora habitualment amb diversos mitjans de comunicació.

En l’àmbit educatiu, col·labora amb l’escola Xamfrà i és premi Marta Mata d’Educació 2020. Internacionalment, els seus llibres estan traduïts a diversos idiomes i és Fellow 2022 de l’institut de recerca The New Institute (Hamburg).

Ho organitza: Fundació RCR Bunka


Activitats Relacionades:

Go to Top