fbpx
EXPOSICIONS

Fer el cap gros. Supervivències dels imaginaris populars

Oriol Vilapuig

31 d'octubre de 2020 - 10 de gener de 2021, Museu dels Sants

Fer el cap gros. Supervivències dels imaginaris populars

L’artista sabadellenc Oriol Vilapuig ha volgut donar vida a les figures de la faràndula olotina, en aquesta exposició inclosa dins el projecte Obres els dipòsits, impulsat per la xarxa Transversal. Per això, va demanar a un grup d’olotins que escollissin una de les peces i li donessin vida a través d’un llençol il·luminat, creant d’aquesta manera un teatre d’ombres xineses. D’aquesta experiència n’ha sortit un vídeo que es projecta al Museu dels Sants, al costat de diverses fotografies que transmeten una processó de cossos projectats en un sentit fantasmal.

Amb aquesta acció, l’artista ha volgut interpretar des de la perspectiva actual i contemporània l’imaginari popular. Les peces escollides surten al carrer en comptades ocasions a l’any i algunes d’elles han estat modelades per reconeguts escultors de l’escena artística local. Els visitants reconeixeran, entre d’altres peces, els cabeçuts d’Olot, el drac del Carme i els ratolins de Bonavista i podran jugar amb les seves ombres.

Els artistes i les ciutats que han format part d’“Obres els dipòsits” són els següents: Martí Ansón – Figueres; Lúa Coderch – Mataró; Anna Dot – Girona; Regina Giménez – Sant Cugat del Vallès; Oscar Holloway – Tortosa; Marla Jacarilla – Reus; Élia Llach – Vilanova i la Geltrú; Mariona Moncunill – Manresa; Ignasi Prat – Granollers i Oriol Vilapuig – Olot.


Activitats Relacionades:

Go to Top