fbpx
ALTRES

“Paisatges creatius. L’art i la reinvenció dels llocs”

Seminari internacional

16 de juny - 17 de juny de 2021, A través d’internet

“Paisatges creatius. L’art i la reinvenció dels llocs”

La finalitat d’aquest seminari internacional és explorar el potencial que té la creativitat per generar dinàmiques de transformació i revitalització del paisatge, d’ordenació dels territoris, de socialització i d’activació patrimonial, i de desenvolupament local.

De quina manera la creació artística contribueix a refer els vincles emocionals i afectius amb el territori? L’art pot reinvertir dinàmiques obsoletes, propiciar el diàleg entre diferents actors, estimular l’autoestima pel lloc o reactivar una acció comunitària a favor del paisatge? Com les pràctiques creatives o artístiques poden ajudar a transmetre valors en el paisatge, sensibilitzar, transformar i, en definitiva, apropar-lo a la població?

Ens enfrontem a uns reptes globals i locals que ens obliguen a repensar els territoris on vivim. I, en aquest context, sorgeixen diferents pràctiques artístiques que, a través de la creativitat, l’experimentació, la reflexió i l’acció transformen el territori i redescobreixen i reinterpreten el paisatge.

Ho organitzen: Observatori del Paisatge de Catalunya i Universitat Pompeu Fabra

Més informació i inscripcions a: http://paisatgescreatius.catpaisatge.net/


Activitats Relacionades:

Go to Top