fbpx
EXPOSICIONS

“Semblances”

2 de setembre - 2 d'octubre de 2022, Can Trincheria

“Semblances”

Àngel Noguera Magrià, Carme Gotarde Camps, Joan Fajula Soler, Joan i Fernando Vilallonga Fàbrega, Àngel Vila Aulí, Joan Antoni Satorre Tomàs, Ramon Rovira Cortacans o Rafel Henares Yepes han estat alguns dels fotògrafs, professionals o amateurs, que han fixat la imatge d’Olot i la Garrotxa del segle XX. De les milers de fotografies que ens han deixat, n’hi ha algunes que recorden, en major o menor grau, instantànies d’alguns dels grans mestres d’aquest art, com les d’Eugène Atget, László Moholy-Nagy, Francesc Català-Roca, Diane Arbus o Lee Friedlander.

Creieu que els autors olotins coneixien l’obra dels fotògrafs reconeguts i es van inspirar en el seu treball? Podria ser que els mestres es deixessin influenciar per la fotografia domèstica o casolana que es practicava arreu? O tot és més senzill i, tot plegat, és fruit de la casualitat? Man Ray, l’any 1943, ja deia “Aquí i allà, amagada entre centenars de fotografies instantànies, hi ha una imatge que té possibilitats d’exploració”. En qualsevol cas, us convidem a veure-hi les semblances que hi hem detectat i convidar-vos a revisar les vostres fotografies. Potser n’hi ha alguna amb una gran potencialitat.

Tots els fons dels fotògrafs garrotxins representats en aquesta exposició es conserven a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.

L’exposició està coordinada per Quim Roca Mallarach (Olot, 1970), organitzada per l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa i produïda per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.


Activitats Relacionades:

Go to Top