fbpx
ALTRES

Sortida fotogràfica de reconeixement de líquens pels voltants d’Olot

A càrrec d’Esteve Llop

Dissabte 12 d'octubre de 2019, 09 h, Museu dels Volcans

Sortida fotogràfica de reconeixement de líquens pels voltants d’Olot

Esteve Llop és especialista en líquens i professor de Botànica de la UB i guanyador de la Beca de ciències naturals Oriol de Bolòs 2010 i autor del llibre Els líquens de la Garrotxa.

Sortida de matí i tarda.

Es recomana portar càmera fotogràfica (fotografia de detall). Les millors imatges serviran per editar el catàleg fotogràfic de líquens de la Garrotxa.

Els líquens són un dels components de la diversitat biològica que sovint passa desapercebut. Això es deu al fet que presenten un aspecte inconspicu, la seva forma i coloració no els permet distingir del substrat sobre el que creixen.  L’elaboració de catàlegs florístics permet fer difusió del nivell de coneixement de la diversitat biològica d’una zona, com ara dels líquens. Aquest coneixement pot ser enriquit a partir de les dades que puguin aportar naturalistes i estudiosos del tema que visitin la zona, tenint com a referència el catàleg podran afegir noves aportacions que el completin i millorin, i que també serveixi per fer un petit trajecte en la història de l’estudi dels líquens a la comarca.

Activitat inclosa en les Jornades Europees del Patrimoni.


Activitats Relacionades:

Go to Top