fbpx
EXPOSICIONS

Tota pedra fa paret. La paret seca de Catalunya

20 de març - 2 de maig de 2021, Sala 15

Tota pedra fa paret. La paret seca de Catalunya

FOTOGRAFIES PER EXPLICAR LA PEDRA SECA, DECLARADA PATRIMONI CULTURAL IMMEDIAT

Una exposició sobre les construccions i les tècniques de pedra seca presents al nostre país. A través de fotografies la mostra ens ofereix una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, les seves variants i la diversitat territorial, així com també la vigència d’aquesta arquitectura tradicional harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.

L’arquitectura tradicional ha sobreviscut al pas del temps com a testimoni de les formes de vida del passat. Dins d’aquesta gran família, la pedra seca és, sens dubte, una de les tècniques més utilitzades. Gràcies als coneixements acumulats al llarg dels segles es van bastir tota mena de construccions, majoritàriament vinculades a l’agricultura, la ramaderia i a l’abastament d’aigua, que van permetre als nostres avantpassats domesticar la natura i créixer econòmicament.

L’exposició s’estructura en diferent àmbits: la base geològica; què és la pedra seca; els tipus de construccions, les barraques i les cabanes; construccions de pedra seca declarades bé cultural d’interès nacional; la pedra seca per territoris; associacionisme i rutes senyalitzades; l’art de la pedra seca a Catalunya, amb les construccions més singulars, i la tècnica de la pedra seca, patrimoni cultural immaterial de la humanitat.

Ho organitzen: Observatori del Paisatge de Catalunya, Museus d’Olot, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional.


Activitats Relacionades:

Go to Top