El proper dijous 12 de maig cinc-cents alumnes de cinquè i sisè de primària de la Garrotxa interpretaran la cantata Clara, l’art per dins, al Pavelló d’Esports d’Olot.

Els mestres de les escoles que participen al Cantània cada any reben una formació a l’Auditori de Barcelona, gràcies a la qual al llarg d’aquests 15 anys ha pujat el nivell de les classes de música a les escoles garrotxines.

El Cantània celebra la quinzena edició el proper dijous 12 de maig a les 19 h, amb més de cinc-cents nens cantant a l’escenari del Pavelló d’Esports, acompanyats d’una orquestra de músics professionals. Els alumnes de cinquè i sisè de primària mostraran Clara, l’art per dins, la cantata que han estat preparant conjuntament amb els seus mestres de música durant gairebé mig curs.

Composta per Josep Maria Guix, amb poemes de Jordi Llavina, la proposta explica la història de la Clara, que després de passar quinze dies a casa la seva àvia Blanca —dues setmanes fantàstiques en què s’ho han passat la mar de bé fent tota mena de coses—, espera avorrida que la seva mare la vingui a buscar. Però abans totes dues tindran temps de viure una altra peripècia. A les golfes l’àvia Blanca hi té guardat un marc enorme sense cap quadre i proposa a la seva neta que el travessin. D’aquesta manera, la Clara i la Blanca començaran una última aventura, aquesta vegada dins de les obres d’art, un món màgic i meravellós on s’alteren les distàncies i on el temps corre a una altra velocitat.

Aquest és un dels projectes que mostra la necessitat que Cultura i Educació avancin plegats. Els mestres de les escoles que participen al Cantània cada any reben una formació a l’Auditori de Barcelona, que els dona eines que poden aplicar durant tot al curs. Gràcies a això, al llarg d’aquests 15 anys ha pujat el nivell de les classes de música a les escoles garrotxines.

El Cantània és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Olot i l’Auditori de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Garrotxa i el Departament de Cultura de la Generalitat. Cada any s’interpreta una cantata diferent, creada per un compositor de prestigi, amb instrumentistes en directe i un gran cor de veus format pels diferents alumnes.

A la Garrotxa hi participen les escoles Cor de Maria, Escola Pia, Greda, Petit Plançó, Malagrida, Pla de Dalt i el Morrot d’Olot, La Bòbila de Les  Preses, Verntallat de La Vall d’en Bas, Joan Maragall de Santa Pau, Castanyer de Sant Joan les Fonts i Rocalba de Sant Feliu de Pallerols.

Les entrades per anar a veure el Cantània valen 4 euros si s’agafen anticipadament al web d’Olot Cultura i 5 euros si es compren a la taquilla del Pavelló d’Esports, el dia del concert.