Malagrida presenta una vídeoinstal·lació inspirada en Joaquim Vayreda i que gira entorn del menhir La pedra del diable de Santa Pau mostrant un passat màgic dins l’imaginari popular.

Aquesta és una de les deu propostes artístiques del projecte Natura Viva, el qual pretén conscienciar i reflexionar sobre l’evolució de la nostra empremta i del seu impacte a la biosfera.

El projecte Natura Viva, impulsat per Transversal Xarxa d’Activitats Culturals i comissariat per Carolina Grau, presenta de forma simultània a deu ciutats catalanes, deu projectes en què deu artistes exploren la geografia local per posar en qüestió temes globals i socials en espais familiars i propers. Repensar la natura com a espai de diàleg constant i més sensible què implica una percepció d’un entorn amb una mirada més crítica, humana i contructiva.

Al Museu de la Garrotxa d’Olot s’hi podrà veure la vídeoinstal·lació Buscant el primer gest (de la mà de Febus). La proposta parteix del rastre que l’home ha perpetuat al paisatge de la zona volcànica de la Garrotxa i s’enfoca en l’imaginari popular que es crea al voltant d’aquestes petjades i en la seva percepció.

Anna Malagrida, nascuda a Barcelona però que viu i traballa a París, és una artista que es dedica al vídeo i a la fotografia. Estructura les seves imatges a l’entorn de la poètica de l’oposició entre espai interior i exterior, llum i foscor. La seva mirada es col·loca sobre la fràgil relació de l’ésser humà amb el seu entorn. Ha realitzat una exposició individual a Philipp Von Rosen Galerie, Colònia (2022); Galerie RX, París (2021), i IVAM, València (2019). Ha participat en exposicions col·lectives a Jeu de Paume (2022); Kunstmuseum Wolfsburg, Alemanya (2022); Museo de Bellas Artes, Bilbao (2021), i MAMT Museu Art Modern, Tarragona (2021).

L’exposició s’inaugura el dissabte 29 d’octubre a les 12 h i es podrà visitar gratuïtament fins a l’11 de desembre.