Del 26 al 29 de novembre, sis espectacles en diferents espais d’Olot.

El festival, organitzat per Una Càpsula de Teatre, presenta propostes que busquen un vincle de proximitat entre l’espectador i l’artista.

Del 26 al 29 de novembre tindrà lloc la sisena edició d’El Petit Format, un festival de teatre que està organitzat per l’entitat sense ànim de lucre Una Càpsula de Teatre i que rep el suport de l’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot.

La programació que acostuma a formar-ne part és una selecció eclèctica d’espectacles teatrals de petit format que busquen generar un vincle de proximitat entre l’espectador i l’artista. Totes les peces que es donen a conèixer, a més, tenen lloc en espais de la ciutat reduïts i que permeten poc aforament per aconseguir encara més aquesta connexió entre les dues bandes.

Tota la programació

ÀRIES DE RESERVAT
Dijous 26 de novembre, 19 h, Teatre Principal d’Olot

Un concert de repertori clàssic, divertit, arriscat i engrescador. Una opereta on impera el joc i la ironia. L’alegria efervescent encomanadissa dels valsos vienesos contrasta amb el paisatge devastador, i és així com en l’espectacle s’obren les portes al més inesperat i grotesc.

Una soprano coloratura i la seva pianista, eterna companya de penes, han estat contractades per a un concert privat molt especial de Cap d’Any, i es veuen forçades a tocar amb els ulls embenats el repertori típic d’aquests espectacles.

EL SILENCI DELS TELERS
Divendres 27 de novembre, 20 h, Orfeó Popular Olotí

La Pilar i la Carme van viure i treballar tota la vida en una de les colònies tèxtils que van florir, a finals del segle XIX, a les ribes dels nostres rius.

Tot i que les colònies van anar tancant a partir de la dècada dels 80 del segle passat, la Pilar i la Carme, d’alguna manera, encara són allà. Amb elles, reviurem el dia a dia d’aquesta mena de món en miniatura que eren les colònies, tot resseguint els més de cent anys d’història que van transcórrer mentre encara funcionaven.

L’ÚLTIM TALL
Dissabte 28 de novembre, 17 i 19 h, Can Nyera

La Paula creu que l’esperit d’en Roger és d’alguna manera en aquell tall ressec de gall d’indi amb el qual va estar parlant els darrers dies de la seva vida.

Aquest fet posa al tall en un lloc quasi sagrat, amb espelmes i rituals. I amb aquesta creença decideixen parlar-li esperant algun senyal del difunt, alguna resposta.

CONSERVANDO MEMÓRIA
Dissabte 28 de novembre, 19 h, Sala El Torín

Aquest viatge és un joc de preguntes als meus avis, el meu desig de conservar-los amb mi, la meva pirueta personal per esquivar l’absència, el meu homenatge a quatre persones importants en la meva vida, el meu desig de conservar la seva memòria, d’embotar-la.

No vull tancar les tapes dels pots, vull obrir-les i que mirem junts a l’interior d’aquest viatge que comença com el dels meus avis, en una muntanya de sal, i que no sé on acaba.

RAMON
Dissabte 28 de novembre, 20 h, Teatre Principal d’Olot

El Ramon s’acaba de separar de la Patri i, mentre busca pis, s’instal·la a l’habitació d’adolescent de casa dels seus pares. Allà retroba la guitarra, la bicicleta estàtica i tot de cassetes que el transporten als anys 90.

Des de la seguretat de la seva habitació, rememora el seu passat, però el que no s’imagina és que, en el present més immediat, la seva vida està a punt de canviar i convertir-se en una autèntica muntanya russa.

LÙ 路
Diumenge 29 de novembre, 16.30 i 18 h, Teatre Principal d’Olot

Les nostres protagonistes viuen en un lloc envoltat de terra i pobresa. Treballen al camp sense descans, però per tal de sobreviure han convertit la seva feina en un joc. I és que resulta impossible prohibir-li a un infant que jugui.

LÙ, que en xinés tradicional vol dir ‘camí’, parla sobre el poder de la creativitat i la imaginació com a forma d’evasió davant la crueltat i la duresa de la vida. Dansa i arts plàstiques i audiovisuals per gaudir en família d’una proposta màgica. Un espectacle íntim carregat d’imatges poètiques i de sentiments. Amb aquesta producció tan especial la Cia. Maduixa vol celebrar el seu quinzè aniversari.

Més informació