Els Artistas Salsichas instal·laran un dispositiu mòbil de fabricació de pòsters al centre d’Olot perquè tothom hi deixi constància de la seva diversitat funcional.

L’activitat, impulsada per l’àrea de Cultura i el Consorci d’Acció Social, es traslladarà al gener als instituts.

Les persones que passegin pel centre d’Olot durant el pont del desembre, podran participar del projecte Normal. Es tracta d’una activitat participativa que vol fer reflexionar sobre la diversitat dels cossos i els prejudicis que en cataloguen alguns de normals i d’altres els deixen fora de la normalitat.

Per això, s’ha creat un dispositiu mòbil de fabricació de pòsters, que convida a tothom a generar un missatge que pugui parlar d’una discapacitat. El material resultant es col·locarà a diferents punts estratègics de la ciutat. La iniciativa forma part del projecte “Cossos i ments. La dignitat de la diferència”, impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per reflexionar sobre la diversitat funcional. Manel Quintana i Maria Camila Sanjinés, els Artistas Salsichas, seran els encarregats de dinamitzar l’activitat.

Hi podran participar persones de totes les edats, a qui es convidarà que reflexionin sobre des de quan és normal, i que escriguin quina és la seva “tara” al cartell. El dispositiu mòbil farà parada als instituts de la ciutat a partir del mes de gener. Anirà acompanyat d’un dossier pedagògic per poder treballar la diversitat funcional a l’aula.