fbpx

Comença la catorzena edició del cicle de conferències Els grans interrogants de la ciència, en el qual experts en diferents matèries parlaran de manera clara, amena i entenedora de temes d’actualitat científica i tecnològica.

Les xerrades són gratuïtes i tindran lloc cada mes al divendres al Casal Marià d’octubre de 2020 a abril de 2021. L’aforament és limitat i cal descarregar-se una entrada gratuïta per accedir-hi.

Tornen Els grans interrogants de la ciència, el cicle de xerrades gratuïtes organitzat pel SIGMA i l’Institut de Cultura d’Olot que cada mes explica de manera clara, amena i entenedora qüestions científiques i tecnològiques. Amb la col·laboració d’un comitè científic assessor, es programen diverses xerrades sobre temes d’actualitat que ofereixen experts en la matèria en qüestió.

Totes les xerrades tenen lloc els divendres, a les 19 h, al Casal Marià. La primera sessió d’aquesta dotzena edició d’Els grans interrogants de la ciència serà el divendres dia 16 d’octubre i anirà a càrrec de l’enginyer en telecomunicacions Pau Bramon Mora que respondrà a la pregunta “Què és realment la intel·ligència artificial i per què ara està tant de moda?”.

El programa, que s’allargarà fins al mes d’abril, inclourà les tres xerrades que es van haver de suspendre el curs passat a causa de la COVID-19, que tracten de la intel·ligència artificial, les bateries del futur i els riscos geològics de la comarca. A més, també es parlarà d’altres temes com el coronavirus, l’energia nuclear, la vida a l’univers o les lleis de la termodinàmica, entre d’altres.

A causa de les mesures per evitar el contagi de la COVID-19, s’ha reduït l’aforament al Casal Marià per tal de garantir la distància de seguretat entre els assistents. Per això, per accedir a les xerrades, caldrà descarregar-se una entrada gratuïta a través del web d’Olot Cultura. Ara ja es poden agafar totes les entrades de les diferents xerrades que hi ha programades des d’ara fins a finals d’any.

Programa complet d’Els grans interrogants de la ciència, curs 2020/2021

“Què és realment la intel·ligència artificial i per què ara està tant de moda?”, a càrrec de Pau Bramon Mora.
Divendres 16 d’octubre.

“Quins són els reptes de les bateries del futur?”, a càrrec de Ferran Brosa Planella.
Divendres 13 de novembre.

Nou mesos de marató científica. Què hem après sobre la Covid-19?”, a càrrec de Clara Prats i Magda Campins.
Divendres 27 de novembre.

“Guanyadors dels Premis Jordi Pujiula 2020”,
Divendres 18 de desembre.

“Hi ha fenòmens geològics perillosos que puguin passar a la comarca de la Garrotxa?”, a càrrec de Guillem Roca Méndez.
Divendres 15 de gener.

“Ens serveix de res un gra de pol·len que no aconsegueix fer la funció reproductora?”, a càrrec de Jordina Belmonte.
Divendres 5 de febrer.

Per què necessitem energia nuclear?”, a càrrec d’Alfredo García Fernández.
Divendres 19 de febrer.

“La vida a l’univers, un accident o un fet inevitable?”, a càrrec Santi Roca-Fàbrega.
Divendres 5 de març.

“Què respirem quan som al bosc?”, a càrrec d’Albert Bach.
Divendres 19 de març.

“Què diuen les dues grans lleis de la termodinàmica i quines són les seves fronteres en biologia, economia i cosmologia?”, a càrrec de David Jou Mirabent.
Divendres 16 d’abril.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top