L’espectacle de circ Udul, de la companyia Los Galindos omple la portada del primer El Plafó del 2018. A l’interior es dedica una doble pàgina a explicar tota la programació cultural del primer semestre del 2018 i una pàgina sencera a parlar del GarroTxa Txa Txan, el projecte transversal d’arts escèniques de la comarca.

El músic olotí Constan Fernández, que actuarà el 13 de gener a dalt a Sant Francesc, és el protagonista de l’entrevista de la contraportada. La revista també repassa les principals exposicions d’aquest mes a la ciutat, així com les novetats literàries i el joc del mes a la Biblioteca Marià Vayreda i com no l’agenda amb totes les activitats culturals d’aquest gener per no perdre’s res.

Descarrega’t El Plafó del mes de gener. 

Al primer El Cartipàs del 2018, el directori de l’Observatori del Paisatge de Catalunya signa un article parlant de l’arxiu d’imatges de l’observatori. Comparteix la primera pàgina amb el 150è aniversari del naixement de Celestí Devesa, autor entre altres del bust de la gegantessa d’Olot.

El me’n recordo d’aquest mes va a càrrec de Jordi Oliveras Coll i Domènec Moli fa un homenatge a Jaume Tané, repassant la figura d’aquest olotí tan vinculat a la vida associativa de la ciutat. Xavier Puigvert es fixa en l’origen etimològic del nom de Joanetes i el director de Can Trona, Xevi Collell, reflexiona sobre la cultura de l’aigua a la Vall d’en Bas.

Altres textos d’El Cartipàs són l’article de Joel Colomer sobre les empresàries garrotxines del segle XIV; el de Pere Gelis sobre els excursionistes Joan Tresserras i Josep Agustí; el de Joan Barnadas sobre la Caja de Ahorros de la Juventud Olotense (segle XIX); el d’Etienne Rouziès sobre el cementiri d’Olot; els apunts naturals d’Emili Bassols i el Tot és mentida, llevat del que és veritat, d’Àgata Losantos.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de gener.