Ja és aquí el Plafó del mes d’abril carregat d’activitats. En destaca el Festival Sismògraf, que se celebrarà del 18 al 30 d’abril i presenta una programació que posarà el focus en les arts vives, el paisatge i els reptes climàtics i socials actuals. A més el festival s’allarga un cap de setmana extra amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

L’exposició “El segon millor pintor del món. Una aproximació a la vida i obra de Rafel Griera Calderón” segueix oberta fins al 14 d’abril al Museu de la Garrotxa. Fins al 21 d’abril també es pot visitar “Desenfocar l’anècdota”, una proposta feta per Ariadna Rodríguez i Iñaki Alvarez (nyamnyam) que ofereix una nova perspectiva de l’obra dels pintors de l’Escola d’Olot. Finalment, el 27 d’abril s’inaugurarà una nova exposició al Museu de la Garrotxa: “Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot”, dedicada a l’artista conegut per peces tan emblemàtiques com els caps per guardar picadura de tabac, les bomboneres i tota mena de figures de caire popular i costumista, funcionals i d’una gran qualitat artística.

Pel que fa a la música, tindrem concerts de Marc Parrot, Julián Sánchez, The Rusties Blues Band o Cristian Mircea. 

Abril és el mes de Sant Jordi i enguany la Llibreria Isop celebra el seu segon aniversari amb un seguit d’activitats sota el nom “A Olot Sant Jordi és el 13 d’abril”, amb presentacions de llibres ben variades i d’autors de renom del panorama català.

El Plafó d’abril també inclou temes d’actualitat com les novetats del mes de la Biblioteca, els vuit artistes del món de la dansa que faran residència a Faberllull durant el Sismògraf, la crida per a participar en l’exposició que s’està organitzant sobre la festa a Olot als anys 90 així com la convocatòria de subvencions per a entitats.

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó.

Descarrega’t el Plafó del mes d’abril

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, Jordi Puig i Martín ens ofereix un article d’opinió al voltant del ball de la Cabreta.

Al breviari s’hi recull la participació de dos investigadors garrotxins a un cicle de conferències sobre els sepulcres comtals emporitans a Castelló d’Empúries. També s’hi menciona la publicació de Joaquín George de Salvemos los volcanes, un poemari concebut durant la seva estada a Olot, així com diverses tesis doctorals que ja es poden consultar en línia.

Completen El Cartipàs els articles de Josep Vila Subirós, Joan Barnadas, Domènec Molí, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes d’abril