Ja és aquí el Plafó del mes de maig carregat d’activitats. En destaca Infanteria!, el primer esdeveniment educatiu i cultural per a infants de 0 a 3 anys, per a les seves famílies i per als professionals. Druant el 9, 10 i 11 de maig oferirà als nens i nenes espais de joc adequats a les seves necessitats i a la seva etapa evolutiva; a les famílies, recursos i acompanyament professional, i als professionals, formació de qualitat.

Pel que fa a les exposicions, el 4 de maig s’inauguren les tres exposicions de l’Univers Quim Domene formada per: “I l’Hospici balla”, “La càrrega. Exercici plàstic entorn a una imatge” i “Sants”. Per altra banda, es podrà visitar l’exposició “Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot”, una mostra dedicada a l’artista i a la seva obra, clau en la història d’art de la ciutat. Finalment, l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot ha preparat per aquest mes diverses exposicions per mostrar la tasca que el seu alumnat ha estat fent al llarg d’aquests mesos.

La companyia My!Laika ens portarà un circ gamberro per a petits i grans amb ‘Winter’ els dies 9, 10 i 11 de maig. Per la seva banda, Nao Albet i Marcel Borràs ens oferiran la seva nova obra al Teatre Principal d’Olot el dissabte 18 de maig. Finalment, Mal Pelo arribarà el dia 24 de maig a Olot per oferir-nos la seva nova creació ‘Highlands’, un espectacle on la úsica ens obre la porta del temps.

Aquest maig també arriba una nova edició del Cornamusam, del 16 al 19 de maig amb una nova programació dedicada a la cornamusa o sac de gemecs i la seva música. Enguany, actuarà Paula Grande el divendres 17 de maig a la sala El Torín.

El dissabte 18 i diumenge 19 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i, per aquest motiu, l’entrada serà gratuïta durant tot el cap de setmana. A més, els Museus d’Olot organitzen una sèrie d’activitats per commemorar aquest dia.

El Plafó d’abril també inclou temes d’actualitat com les novetats del mes de la Biblioteca, les noves residències a Faberllull, i molt més!

Aquestes i totes les altres activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot i per les entitats de la ciutat les trobareu al Plafó.

Descarrega't el Plafó del mes de maig

Com cada mes, el Plafó surt acompanyat d’El Cartipàs. En aquest nou número, Pep Fargas ens ofereix un article dedicat a Xavier Ruscalleda.

Al breviari s’hi recull el llibre recent de Joan Martí i Castell La Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i l’Institut d’Estudis Catalans davant la normativa de la llengua catalana. També hi trobem la tesi doctoral de Josep Ferrés Corominas, exregidor de l’Ajuntament d’Olot així com la publicació número 33 de la revista cultural Les Garrotxes.

Completen El Cartipàs els articles de Joan Barnadas, Domènec Molí, Xavier Puigvert i Gurt, Emili Bassols i Isamat, Josep M. Muñoz i Joan Tresserras.

Descarrega’t El Cartipàs del mes de maig