fbpx

S’ha programat una lectura dramatitzada de l’espectacle que obrirà la temporada del TNC, una lectura de La infanticida i la xerrada “La vida íntima de Víctor Català”.

Aquest 2021 fa 123 anys que Caterina Albert va guanyar els Jocs Florals d’Olot.

Aquest 10 de setembre farà 123 anys que Caterina Albert va guanyar els Jocs Florals d’Olot amb el monòleg teatral La infanticida. Tot i que pretén dedicar-se al teatre, arran del l’escàndol que produeix entre el jurat del 1898 que una dona sigui capaç d’escriure un text tan cru, ara ja sí Víctor Català es decantarà per la narrativa breu i, en menor mesura, per la novel·la, gèneres en els quals obtindrà un reconeixement immediat i que han marcat decisivament l’evolució de la narrativa catalana del segle XX. Tot això sense oblidar la seva obra poètica i la prosa íntima. Coincidint amb l’efemèride, aquesta tardor Olot Cultura dedica un cicle a Víctor Català, amb tres propostes que giraran al voltant de l’autora empordanesa.

La primera de les propostes serà aquest divendres dia 3 de setembre i anirà a càrrec d’actors del Teatre Nacional de Catalunya. La Víctor C. és una lectura dramatitzada d’alguns dels contes de Caterina Albert, així com de fragments d’altres obres i poemes de l’autora, amb una dramatúrgia d’Anna Maria Ricart Codina i un repartiment de luxe. Aquest serà l’espectacle inaugural a la Sala Gran de la primera temporada de la Carme Portaceli com a directora artística del TNC i al Teatre Principal d’Olot en faran una lectura dramatitzada basada en els llibres Tots els contes (volums I, II i III) i Mosaics, de Víctor Català, publicats per Club Editor.

El 18 i 19 de setembre, tindrà lloc una lectura del monòleg La infanticida, a càrrec de les poetes Maria Cabrera i Blanca Llum Vidal, que, submergides en el vers d’aquest text teatral, donaran veu al personatge de la Nela. La cel·la pobra d’hospital psiquiàtric on passa l’acció serà l’Espai Barberí, un rerefons de contrallum a aquest drama. L’olotina Rosa Vilanova dirigeix el muntatge.

Finalment, el dijous 23 de setembre, Maria Bohigas i Rosa Vilanova conversen amb motiu de la versió íntegra del llibre Mosaic, que Club Editor publica aquest setembre. La conversa es titula “La vida íntima de Víctor Català” i es produirà a la planta baixa de la Biblioteca Marià Vayreda.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top