fbpx

Olot Cultura ha fet pública la programació cultural dels mesos de juliol, agost i setembre amb Circ a la plaça de Braus, música al Parc Nou, exposicions als Museus d’Olot, un cicle dedicat a Joan Tomàs i l’inici de l’itinerari Paisatge Víctor Català, que s’allargarà durant la tardor.

El 30 de juny es podrà veure el primer Circ a la plaça a càrrec de la Cia Voël. Les altres funcions seran els dies 7, 14 i 21 de juliol amb Bivouac Cie, Volem Volar i Kolektivo Konica. Amb tres espectacles que arriben a Olot gràcies al projecte europeu Travesía-Pirineus, del qual forma part Olot a través de la Xarxa Transversal. El circ, pensat per a públic de totes les edats, serà a les 19.30 h, a la plaça de Braus.

Els diumenges a la tarda hi haurà els concerts de Música al Parc. Cada setmana, del 18 de juliol al 25 d’agost, a les 18.30 h, al Parc Nou. Els quatre concerts d’agost formaran també part del cicle dedicat a l’Any Joan Tomàs, del naixement del qual aquest 2021 es commemora el 125è aniversari. Olot se suma a la celebració amb aquests quatre concerts que aniran a càrrec de Niu; Jaume Arnella i Rafel Sala; Àngel Girona i Marc Busquets, i Artur Blasco i Marién Casimiro, i amb una exposició a la Biblioteca Marià Vayreda. Joan Tomàs va ser músic, mestre, compositor, director, folklorista i etnomusicòleg, i va fer una important tasca de recuperació de la música popular d’arreu de Catalunya. Va visitar molts cops Olot, on va recollir melodies que només existien gràcies a la memòria de les persones grans.

La música continuarà al setembre amb un concert de clàssica a càrrec d’Elisabet Franch i Albert Guinovart (que es va haver de posposar a principis d’any) i una proposta gens convencional de la mà de Montfortino&Ardito, que generen sons a través de la manipulació d’objectes i ho combinen amb projeccions audiovisuals.

Els Museus d’Olot acolliran els propers mesos un reguitzell d’exposicions d’artistes contemporanis. Durant l’estiu es podran veure les fotografies de Mayte Vieta (Sala Oberta); l’obra plàstica de Tate Lucena (Sala Oberta 2), i l’exposició “Sincronies 1. La supèrbia. Els pecats capitals”, que recollirà obres d’artistes diversos de diferents disciplines. I, al setembre, una exposició de dos olotins, Alícia Voguel i Adrià Gamero, titulada “A land is a land is a land is a land is”, i una en homenatge al polifacètic artista local Adrià Creus. A més, durant el juliol, a Can Trincheria, s’ha preparat una exposició “El Museu: un canvi de mirada” per explicar el nou enfocament estratègic dels Museus d’Olot fruit d’un treball participatiu.

Des dels Museus d’Olot remarquen que són equipaments pensats especialment per al públic local i que l’estiu és també un bon moment per visitar-los en família gaudint de les activitats per a nens de totes les edats que s’hi ofereixen. A més, com ja s’havia fet d’altres estius, el pati de l’Hospici es condicionarà per ser un espai de descans, de relax i de trobada. Un lloc amable, amb cadires per seure i un espai ampli per als més petits, obert a tothom.

La Biblioteca també es postula com un espai indispensable per poder gaudir de la lectura durant l’estiu. A més, compta amb diverses propostes d’estiu per als més joves: una exposició i un taller sobre àlbums il·lustrats; el quadern per a infants A l’estiu, tota biblio viu! per a infants de 9 a 12 anys o el concurs Llegir té premi per als de 8 a 16 anys.

Al setembre s’inicia el cicle Paisatges Víctor Català, que s’allargarà durant tota la tardor. Al Teatre Principal es podrà veure una lectura dramatitzada del que, després, serà l’espectacle La Víctor C., que s’estrenarà al Teatre Nacional de Catalunya. I l’Espai Barberí serà l’escenari d’una lectura de La infanticida, a càrrec de Blanca Llum Vidal i Maria Cabrera, dirigida per Rosa Vilanova. A més, la Biblioteca Marià Vayreda oferirà una xerrada sobre l’escriptora.

Per a tots els actes, encara que siguin gratuïts, cal agafar una entrada a través del web olotcultura.cat. Els membres de la Societat Anònima (el club de fidelitat d’Olot Cultura) les podran agafar de manera preferent del 22 al 25 de juny. I, a partir del dissabte 26 de juny, a les 10 h, es posaran a disposició de tothom. Els aforaments són limitats i reduïts; per aquest motiu, es demana només agafar aquelles entrades que s’utilitzaran per tal que el màxim de gent pugui gaudir dels espectacles.

Més informació

NOTÍCIES RELACIONADES

Go to Top