La nova activitat de Can Trincheria, adreçada al públic familiar, ha tingut una gran participació i una molt bona rebuda per part dels jugadors.

La intensa calor de l’estiu no ha aturat el públic i els concerts de Música al Parc i els espectacles del Circ a la Plaça han acollit una audiència generosa i entusiasta amb les propostes.

S’acaba l’estiu i es tanquen les activitats culturals de la Cua del Drac cultural a Olot. Música, circ, exposicions i jocs als museus han ocupat les setmanes d’estiu. Tant les propostes habituals de música i circ com la nova activitat de Can Trincheria basada en el joc del Cluedo han tingut una rebuda molt positiva.

La novetat d’enguany ha estat “S’ha comès un delicte a Can Trincheria. Qui ha estat?”, una activitat lúdica adreçada al públic familiar, sobretot a nois i noies a partir de 10 anys, organitzada tots els dijous de juliol a les tardes. A través del joc del Cluedo els participants han pogut fer una presa de contacte amb el món de la conservació i la restauració d’obres d’art. El joc ha permès als joves i les famílies endinsar-se en una història desconeguda, sorprenent i prou atractiva per passar-hi una bona estona. L’activitat era una prova pilot que ha obtingut resultats molt positius: totes les setmanes s’han omplert les places disponibles, el retorn dels participants ha estat efusiu i l’activitat ha estat ben rebuda pel públic des del primer moment. Més d’un centenar de persones han pogut gaudir del joc. Amb aquest resultat, la perspectiva dels Museus d’Olot és seguir oferint l’activitat els propers estius.

L’afluència de visitants als Museus d’Olot ha sigut generosa. Durant aquest juliol i agost, el Museu de la Garrotxa ha rebut més de tres mil visitants, més de la meitat interessats per les exposicions temporals vigents al Museu, “Un mar de plàstic” de Martí Albesa i “Joan Llor. Mestre fuster d’Olot (1742-1805)”. L’exposició “La ira” del Museu dels Sants ha acollit més de cinc-cents visitants i prop de dues-centes persones han jugat al joc de realitat virtual “L’Aprenent”. Per la seva banda, més de mil persones han visitat Can Trincheria.

Els concerts del cicle Música al Parc han sigut un èxit un any més. Malgrat la calor, el públic s’ha apropat al Parc Nou per escoltar les diverses propostes musicals, enguany amb una aposta per a formacions amb més presència escènica. La pluja no ha obligat a suspendre cap concert i l’aforament ha superat les expectatives: cap a quatre-centes persones cada diumenge han assistit als concerts, moltes d’elles de manera habitual a tots els espectacles del cicle, amb un interès per als artistes i valorant molt positivament les seves actuacions.

Pel que fa al Circ a la Plaça, enguany ha comptat amb tres espectacles de circ durant el mes de juliol. Totes tres funcions han emplenat la Plaça amb un públic divers, de diferents franges d’edat i de totes les procedències. Malgrat la calor intensa, les companyies han valorat molt positivament tant l’espai de la Plaça com l’acollida de l’audiència, molt atenta i entusiasta amb els artistes i els seus espectacles.