Com cada estiu, tornen el Circ a la plaça els dimecres de juliol i el festival Música al Parc els diumenges al vespre.

Els Museus d’Olot organitzen dues exposicions, una al Museu dels Sants i l’altra al Museu de la Garrotxa, i una activitat per a públic familiar a Can Trincheria.

A la Biblioteca es recupera el concurs “Llegir té premi” i s’ha preparat un nou quadern d’estiu, “Apropa’t als llops! A l’estiu tota la bíblio viu!”

Arriba l’estiu i la programació cultural d’Olot es trasllada a parcs i places per gaudir de la música  i del circ a l’aire lliure. A més, els Museus i la Biblioteca també preparen una programació especial pels mesos de calor.

El primer dimecres de juliol, la Plaça de Braus acollirà el primer dels tres espectacles del Circ a la plaça. El cicle s’inaugura amb Kasumay de la companyia Circ Los el dia 5 de juliol. La setmana següent, el Circ Pistolet portarà el ritme del rock amb la seva actuació Potser no hi ha final el dia 12 de juliol al vespre. Finalment, Exit de la companyia de circ Circumstances tancarà l’edició d’enguany del Circ a la plaça el dia 19 de juliol. Totes les activitats són gratuïtes.

Els diumenges d’estiu, entre el 23 de juliol i el 20 d’agost, el Parc Nou torna a omplir-se de música amb el ja conegut festival de Música al Parc. Enguany, el festival programarà artistes com el quintet català de jazz Five Chickpeas el 23 de juliol, el duet Dani Jané i Marta Casals, que ens presentaran el seu nou treball discogràfic Mnemòsine el dia 30 de juliol, i Alaire, un quartet de fusió musical amb sons de Catalunya, Andalusia i Irlanda, el dia 6 d’agost. També actuaran Guillem Ballaz, que el 13 d’agost recuperarà melodies d’antigues cançons populars i tradicionals, i el cantautor Hugo Arán el dia 20 d’agost.

Pel que fa als Museus d’Olot, també s’hi organitzen activitats i exposicions. Per al públic familiar, hi ha programat el joc “S’ha comès un delicte a Can Trincheria. Qui ha estat?”, una activitat on a través del joc del Cluedo descobrirem el perill que corren valuosíssimes obres d’art de Can Trincheria.

Per la seva banda, el Museu dels Sants acollirà l’exposició “La ira. Els pecats capitals”, on peces del fons del Museu es combinaran amb peces de la col·lecció d’art contemporani de la Fundació Vila Casas. L’exposició s’inaugurarà el divendres 7 de juliol a les 19 h i pretén fer reflexionar sobre la ira i les diferents formes que pot prendre: tortures, guerra, submissió o vandalisme, entre d’altres. Del 2 de setembre al 14 de gener, a la Sala Oberta del Museu de la Garrotxa s’hi podrà visitar l’exposició “Fora de Marc. Art a Olot durant la represa (1943 – 1968)”, una mostra d’alguns d’aquells artistes locals que van decidir pintar durant la represa amb tècniques com l’expressionisme o l’abstracció, que sortien de l’art considerat de prestigi. També coincidint amb les Festes del Tura, a la Sala Oberta 2, s’hi inaugurarà una mostra de Gerard Mas. L’artista ens proposa un visita al seu “bestiari personal”, una mostra de les seves representacions del regne animal plenes d’ironia, a mig camí entre l’estatuària egípcia i el realisme contemporani.

Finalment, la Biblioteca Marià Vayreda d’Olot organitza algunes activitats d’estiu a la Sala infantil. Per una banda, torna el concurs “Llegir té premi”, que arriba enguany a la seva vuitena edició, i que permet als participants guanyar punts, medalles i premis amb les seves lectures. Per altra banda, la Biblioteca també ha preparat un quadern d’estiu, “Apropa’t als llops! A l’estiu tota la bíblio viu!”, amb activitats al voltant de la lectura. Totes dues propostes són gratuïtes.

Tota la programació ja es pot consultar al web i a l’aplicació per a mòbils d’Olot Cultura.