El Circ a la Plaça arriba aquest estiu amb propostes literàries, inclusives i de km 0.

El Parc Nou s’omplirà els diumenges a la tarda amb propostes molt influenciades pel folk d’aquí i d’altres músiques del món amb el cicle Música al Parc.

Durant els mesos de calor, també ofereixen activitats la Biblioteca i els Museus d’Olot.

Els mesos d’estiu la programació d’Olot Cultura canvia de forma i ofereix propostes d’exterior, fresques i més disteses que ens permeten gaudir de la cultura i de la ciutat d’una altra manera. La programació cultural d’aquest estiu ve marcada per dos clàssics: Circ a la Plaça i Música al Parc.

La programació d’enguany del Circ a la plaça començarà el dimecres 26 de juny amb un espectacle més nocturn, a les 22 h, destinat a un públic més adult, a càrrec d’Alba Sarraute i les Ofèlies que preestrenaran a la nostra ciutat La innombrable. Una tragèdia mediterrània. Un espectacle amb set artistes de circ i una cantant en directe que s’enfronten al repte de fusionar la dramatúrgia de Shakespeare amb el circ i el clown contemporanis. Els dimecres 3 i 10 de juliol, les propostes es faran en l’horari habitual i més familiar, a les 19.30 h. El Col·lectiu Mur ens oferirà una performance visual amb circ, música i humor. Amb tota la diversitat dels seus artistes, la companyia ens mostrarà com de fàcil és fer equilibris i malabarismes si tots hi posem de la nostra part. Finalment, el dimecres 10 de juliol, tancarà el cicle Infinit de la Cia. Seón, una peça que ens oferirà circ contemporani, trapezi i malabars, combinant-ho tot amb cant, text i filosofia.

El cicle de Música al Parc començarà el diumenge 21 de juliol i s’allargarà fins al 18 d’agost. La cita al Parc Nou serà sempre a les 18.30 h de la tarda. Hi acturan Yexza Lara & Pablo Selnik, que ens oferiran temes que beuen del jazz i amb influències llatinoamericanes; les Escarteen Sisters, amb balades i himnes adaptats de folklore d’arreu del món; i Alosa, una agrupació de dues veus, violoncel i percussió. La proposta la coronen dues propostes locals: la jove artista emergent Cinta i un concert-ball folk a càrrec de Brunzit, que ja presenta el seu segon treball discogràfic.

Després de l’èxit de l’any passat es repeteix l’activitat S’ha comès un delicte a Can Trincheria, qui ha estat? basada en el joc de taula Cluedo i pensada per a grups. Es farà els dijous de juliol, a les 16 h. És gratuïta però cal reservar plaça a serveispedagogics@olot.cat.

Durant l’estiu, segueixen les exposicions als Museus d’Olot. Per una banda, “Ignasi Buxó. Un escultor ben bé d’Olot” que es pot visitar a la Sala Oberta fins al 4 d’agost. Per l’altra, el projecte “I l’Hospici balla”, de Quim Domene que consta de tres mostres: “Sants” (al Museu dels Sants), “I l’Hospici balla” (Hospici) i “La càrrega. Exercidi plàstic entorn a una imatge” (Museu de la Garrotxa).

La Biblioteca Marià Vayreda torna a oferir el Llegir té premi: un concurs destinat a infants i joves de 8 a 16 anys. Els participants han de llegir els llibres proposats i, posteriorment, respondre les preguntes que se’ls proposen. Cada resposta encertada suma punts i es donen premis per a les diferents categories. Cal inscriure-s’hi a www.llegirtepremi.cat. La segona iniciativa és el Quadern d’estiu, per a infants de 9 a 12 anys, en el qual es proposen diverses activitats. Es pot demanar a la sala infantil de la Biblioteca i, entre tots els que completin les tasques, se sortejarà un lot de llibres.

Totes aquestes activitats organitzades per l’Àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot s’inclouen dins la programació de la Cua del Drac que podeu consultar aquí.