Al Parc Nou hi tornarem a veure concerts de música clàssica, tradicional, amb formacions de diferents tipus i estils per gaudir-ne en un entorn privilegiat.

Enguany, la programació compta amb un total de cinc concerts durant alguns diumenges de juliol i agost.

Com cada any, la programació estiuenca de la ciutat d’Olot programa un conjunt de concerts al Parc Nou. Sota el nom de “Música al Parc” els grups de diferents estils musicals passaran per l’escenari del Parc Nou durant alguns diumenges de juliol i agost.

El cicle de concerts s’inaugurarà el diumenge 23 de juliol amb l’actuació de Five Chickpeas, un quintet català de jazz que basa el seu repertori en l’anomenat gipsy jazz. La banda es caracteritza per introduir noves composicions creades pels seus components en contrast amb temes tradicionals del mateix estil. Ofereixen un concert fresc i agradable per uns músics ja veterans del món del jazz amb llargs recorreguts en formacions diverses.

El següent diumenge 30 de juliol serà el torn de Dani Jané i Marta Casals. En aquesta ocasió viatjarem cap al món de la mitologia grega amb el seu nou treball discogràfic Mnemòsine. Aquest, revitalitza tretze cançons meravelloses i emblemàtiques del patrimoni cultural de la llengua catalana.

L’agost l’estrenarà el quartet Alaire, una formació que, després d’haver compartit diferents projectes a cavall entre Irlanda i Girona, les quatre artistes creen l’any 2018 aquest grup amb ganes d’experimentar i trobar nous ingredients. El plat final és un d’aquells de cuina fusió, amb elements de rumba, amb el toc picantó dels ritmes llatins, amb el sabor clàssic del folk celta i amb l’alegria gustosa del flamenc. Una mescla heterogènia originària de Catalunya, Andalusia i Irlanda que es podrà escoltar el diumenge 6 d’agost.

El següent cap de setmana actuarà Guillem Ballaz per presentar Substrat, un disc i un directe basat en antigues cançons catalanes de pandero quadrat, tonades de bressol i fragments de danses i melodies. A sobre d’aquest substrat s’hi passeja la poesia popular i la glosa, cosa que, en els directes, permet la intervenció directa del públic, fent que creixi un ecosistema lleugerament diferent en funció del moment i del context. El cantant actuarà el dia 13 d’agost.

Finalment, el cicle de Música al Parc acabarà amb el concert d’Hugo Arán, que presenta el seu nou disc Ar, on recupera el foklore africà i llatinoamericà. El cantautor i guitarrista es caracteritza per fer unes cançons que contenen sonoritats del folklore africà i llatinoamericà i també de la world music. En aquest nou disc fusiona sons càlids, veus vellutades i sintetitzadors onírics per expressar-se sense filtres i amb molta profunditat emocional.

Tots els concerts es faran al Parc Nou a les 18.30 h i l’entrada és lliure i gratuïta.