Dijous s’inaugura el Pessebre de la Ciutat al pati de l’Hospici, que es podrà visitar fins al 6 de gener.

La reinterpretació de les figures de pessebre d’Isabel Banal, el muntatge de l’Escola d’Art al Claustre del Carme i l’espai de Ramon Amadeu al Museu dels Sants són algunes de les propostes que aquests dies es mostraran a la ciutat.

Aquestes festes, l’Institut de Cultura d’Olot ha preparat un programa que consta de vuit exposicions, que es podran veure pel centre de la ciutat del 5 de desembre al 6 de gener. Són propostes variades de temàtiques diverses (relacionades amb el Nadal, artístiques o de fotografia). La proposta es planteja en forma de ruta perquè els ciutadans puguin visitar-les tot fent un recorregut en un o en diversos dies.

El dijous 5 de desembre, a les 19 h, a l’Hospici, es farà la inauguració del Pessebre de la ciutat, que donarà sortida a la Ruta d’exposicions i també al programa Olot, temps de Nadal.

“EL NAIXEMENT, A L’ERA DE L’HOSPICI”
PESSEBRE DE LA CIUTAT, OBRA DE DAVID LÓPEZ
Pati de l’Hospici

Un pessebre ubicat a l’era d’una masia per transportar-nos als temps passats i reviure l’ambient de pagès. López vol que els visitants viatgin en el temps i revisquin l’ambient de pagès, des de les gallines picotejant al peu del paller fins a les històries viscudes en aquest espai tant emblemàtic d’una masia. Tot això, observat pels pastors que s’apropen a la cabanya per anar a adorar el nen Jesús. Com diu la dita: “si no vols pols no vagis a l’era”. Aquest cop, però, sí que es vol que tothom qui vulgui veure el pessebre vagi a l’era.

Mostra dels treballs realitzats pels alumnes de l’Escola de Pessebrisme d’Olot. Una mostra de pessebres artístics amb els reconeguts estils de l’Escola d’Olot i del Paisatge, les noves tendències i les manualitats entorn del pessebre i els darrers treballs de l’Escola de Pessebrisme.

Àmplia mostra de l’obra de Ramon Amadeu. Les seves figures reflecteixen el caràcter humà de manera senzilla i realista, mitjançant personatges de l’àmbit rural. Les seves obres van marcar el camí a tots els figuraires catalans al llarg del segle XIX i també posteriors.

“A MANERA DE DANAIDES”,
D’ISABEL BANAL XIFRÉ
Can Trincheria

Una reinterpretació dels personatges del pessebre. Isabel Banal les ha portat al segle XXI i mostra diverses dones amb el seu carret de la compra. Cada carret de cada figura s’ha pintat –tal com ho fan els figuraires – seguint un model real, el que porten les dones trobades al Mercat d’Olot.

El nom de Danaides fa referència a la representació d’un mite clàssic: dones que tenen.

EL PESSEBRE DE LA CASA
Can Trincheria

Iniciat per Ignasi de Trincheria a les darreries del segle XVIII, i continuat fins al segle XX, el pessebre monumental és una obra única de l’art popular català, un espectacle visual que interpreta el Nadal, en recrea tot el seu univers i l’encabeix dins un armari. El pessebre es troba dins un armari vitrina que ocupa dos panys de paret de l’estança, i hi són representats passatges de l’Antic i del Nou Testament.

“GÈNESI”
Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot

Els alumnes dels cicles formatius d’Escultura Aplicada a l’Espectacle i de Decoració presenten, al claustre del Carme, la seva creació artística al voltant del Nadal.

Veïns del Museu de la Garrotxa han escollit quines de les obres dels magatzems del Museu s’ensenyen en aquesta exposició.

“VALENTÍ FARGNOLI. EL PAISATGE REVELAT”
Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Valentí Fargnoli va ser un important fotògraf de la primera meitat del segle XX. Va recórrer les comarques gironines i les seves imatges han deixat testimoni dels més diversos esdeveniments socials, públics i privats.

Més informació