Del 20 de juny al 16 d’agost es poden veure fotografies d’Álvaro Sánchez-Montañés, Jordi Bernadó, Bleda & Rosa i Marc Larré, entre d’altres artistes, en una mostra que es planteja com un assaig visual del paisatge contemporani.

La Sala Oberta del Museu de la Garrotxa acull “Poètiques Empeltades”, una exposició de la Fundació Vila Casas. Comissariada per Natàlia Chocarro, la mostra presenta obres del fons fotogràfic de la fundació, amb treballs de Bleda & Rosa, Perejaume. Álvaro Sánchez-Montañés, Jordi Bernadó, Toni Catany, Anna Malagrida, Xavier Ribas, Victoria Sambunars, Montserrat Soto, Humberto Ribas, Huang Yan, Pere Formiguera, i Marc Larré.

En total, una vintena d’obres que pertanyen al fons de fotografia de la Fundació Vila Casas, que es podran visitar gratuïtament del 20 de juny al 16 d’agost. L’exposició es perfila com un assaig visual del paisatge contemporani i forma part del programa Itinerar’Art de la Fundació.

El títol de “Poètiques empeltades” s’inspira en la tècnica de l’empelt, que suposa inserir una part d’un arbre en una branca o tronc d’un altre per tal que s’estableixi una unió permanent entre tots dos. “Rere els murs d’una casa abandonada, sota la terra estèril d’un no-lloc on reposen els vehicles que traspassen la vida o en l’imminent brot de vida d’una naturalesa morta s’assenten les adherències del temps des d’on germinen les poètiques de l’empelt. (Des) codificar-les i interpretar-les és el nostre propòsit”, assegura la comissària de l’exposició.

Es tracta d’obres inquietants, fotografies de paisatges suggeridors en els quals s’intueix la presència d’alguna cosa però no es veu del tot, en què la imatge oculta revela coses. Obres que, al contemplar-les, fan experimentar la sensació de fugacitat de l’existència.

Cal respectar les mesures de seguretat sanitàries

L’exposició es podrà visitar seguint les mesures de seguretat sanitàries per fer front a la COVID-19. Per això, caldrà portar mascareta i respectar el màxim d’aforament permès a la sala. A més, hi haurà gel desinfectant a disposició dels visitants.

Més informació