fbpx

El comissari de la Mostra de Pessebres d’Olot d’aquest any, Javi Palomo, i el regidor de Cultura d’Olot, Pep Berga, han valorat molt positivament la Mostra de Pessebres tant pel nombre de visites com per l’elevada qualitat de les propostes.

Tot i que no es compta amb un registre exactes de visitants, la percepció ha estat d’un increment considerable de visitants en espais com el Museu dels Sants, el Museu de la Garrotxa o Can Trincheria.

Segons Berga, “si hem de resumir la Mostra de Pessebres amb una paraula seria qualitat”. Palomo, ha valorat molt positivament el canvi de paradigma amb què s’ha plantejat la mostra d’aquest any, enfocada als nous temps. Segons ell, el pessebre és un element tradicional però no estàtic ni immòbil i, per això, la voluntat és abordar-lo des de diferents punts de vista en un lloc com Olot que és referent del pessebrisme arreu de Catalunya i on els pessebres són un element que connecta directament amb el passat de la ciutat, vinculat a la imatgeria religiosa.

Entre la gent del món del pessebrisme han tingut especial repercussió les exposicions temàtiques com les dels Traité o la d’Antoni Garrigós. I, com sempre, ha tingut molt bona acollida la proposta de l’Escola d’Art i Superior de Disseny ubicada al Claustre del Carme. El pessebre de la ciutat i els diorames han estat un any més eixos vertebradors de la Mostra.

Pep Berga ha dit també que s’ha d’aspirar a poder veure més diorames. Per això l’Agrupació de Pessebristes d’Olot té a la seva disposició una nau adequada per poder treballar des de mesos abans de la Mostra, ja que l’elaboració d’un bon diorama comporta molta feina i dedicació.

Go to Top