L’espectacle Teia, de Júlia Farrero Puig, guanya la beca de Suport a la Creació en Arts de Carrer 2018 impulsada per la Plataforma Arts de Carrer, que inclou entre altres el Festival Sismògraf, el Festival Lluèrnia i el Circ a la Plaça.

Farrero s’inspira en les falles pirenaiques i crea un espectacle entre el moviment i el trapezi, amb un llenguatge simple i visual. Tradició i contemporaneïtat conviuen en aquest muntatge on es convida a l’espectador a gaurdir, recordar i sentir-se part d’un ritual. Un homenatge a aquelles persones de mans arrugades i peus arrelats a la terra.

Un total de 38 projectes es van presentar a la convocatòria de la beca de Suport a la Creació en arts de Carrer. El jurat es va reunir el passat 9 de novembre a La Carbonera del Teatre Principal d’Olot per decidir-ne el guanyador. La beca està dotada amb 5.000 euros i inclou la possibilitat d’acompanyament i contractació per part dels esdeveniments membres de la Plataforma.

Emmarcat dins les activitats que l’Associació promou per donar valor i visualitzar les arts de carrer, el Suport a la Creació en Arts de Carrer té la voluntat de recolzar a noves produccions i a aquelles companyies de teatre, circ, dansa, clown, titelles, arts visuals i/o treballs transdisciplinars que tenen com a escenari el carrer. El jurat va valorar els projectes presentats tenint en compte la qualitat artística de la proposta, la seva viabilitat tècnica i econòmica, la presència d’altres coproductors (tant públics com privats) i diversificació en el finançament del projecte, i que no només utilitzi el carrer com a escenari, sinó que a més sàpiga desplegar-se i dialogar en l’espai públic.