fbpx
EXPOSICIONS

Si jo pogués. Anna Manel·la (1950-2019)

3 de setembre de 2022 - 15 de gener de 2023, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa

Si jo pogués. Anna Manel·la (1950-2019)

UNA EXPOSICIÓ PER CONÈIXER L’UNIVERS ARTÍSTIC D’ANNA MANEL·LA, AMB UNA GRAN CAPACITAT DE CONNEXIÓ AMB EL PÚBLIC A NIVELL VISUAL, MENTAL I EMOCIONAL

Aquesta exposició pren el títol d’una de les pintures més emblemàtiques de l’artista olotina Anna Manel·la, en referència a la seva feina creativa, que entenem com una recerca sense fi per aconseguir alguna mena de perfecció que ella sabia que era essencialment inassolible però que mai no va deixar de buscar.

Manel·la va començar a exposar el 1977. La seva pràctica artística es va centrar en la pintura fins a l’any 1993, aproximadament, i en l’escultura a partir d’aquell moment, sense aparcar el dibuix i l’obra sobre paper i fent incursions en altres mitjans com el gravat, el llibre d’artista i la instal·lació. Al llarg de la seva trajectòria va donar forma a un univers artístic profundament subjectiu, personal i molt reconeixible, però que té una gran capacitat de comunicació i connexió amb el públic a escala visual, mental i emocional.

L’exposició no fa un recorregut cronològic a través del seu treball, sinó que vol mostrar la personalitat artística d’Anna Manel·la com un tot valorant la capacitat que té d’establir i mantenir un centre a l’entorn del qual es va desplegant la seva poètica.

A l’exposició, es pot veure obra de tot tipus d’Anna Manel·la, així com obres juntes que no es van exposar mai plegades i que, fins i tot, pertanyen a moments temporals distants. Un fet que crea un diàleg molt interessant i que fins ara no s’havia produït.

 

 

PUBLICACIÓ D’UN CATÀLEG DIGITAL SOBRE L’OBRA D’ANNA MANEL·LA

En paral·lel al procés de preparació de l’exposició es va fer un treball d’identificació i documentació de l’obra d’Anna Manel·la. Ara, s’ha publicat un catàleg digital que recull tota l’obra que s’ha pogut localitzar. Es tracta d’un extens document que aporta una visió molt completa del treball de l’artista i que també pot servir de punt de partida per a futures investigacions.

Consulta el catàleg amb l’obra d’Anna Manel·la

 
 

VÍDEO DE L’EXPOSICIÓ


ACTIVITATS RELACIONADES


XERRADES
VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ D’ANNA MANEL·LA
Dissabte 1 d’octubre, 12 h, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
MÉS INFORMACIÓ


XERRADES
“ANNA MANEL·LA (1950-2019). SI JO POGUÉS”
Dimecres 19 d’octubre, 17.30 h, Espai Cràter
MÉS INFORMACIÓ


EXPOSICIONS
“TREPIG”
26 de setembre-30 d’octubre, Pati de l’Hospici
MÉS INFORMACIÓ


XERRADES
VISITA GUIADA A L’EXPOSICIÓ D’ANNA MANEL·LA
Dissabte 12 de novembre, 12 h, Sala Oberta del Museu de la Garrotxa
MÉS INFORMACIÓ

 Activitats Relacionades:

Go to Top