fbpx
EXPOSICIONS

“Trepig”

Recordant la instal·lació artística d’Anna Manel·la al Firal d’Olot del 1993

26 de setembre - 30 d'octubre de 2022, Pati de l’Hospici

“Trepig”

Anna Manel·la va ser la primera convidada, l’abril del 1993, a presentar un projecte en el marc de la iniciativa L’Artista del Mes, una proposta del col·lectiu Amics d’Olot per tal de promoure la presència de les arts a l’espai públic. Manel·la va preparar una sèrie de figures en paper, a mida natural, que havien de ser enganxades a terra del Firal. Va instal·lar-les el dissabte 3 d’abril, a la tarda, però aquella mateixa nit les figures ja van ser destrossades. El 13 d’abril en va col·locar una segona versió feta de fusta, però al cap de tres dies ja s’havien fet malbé una altra vegada.

Aquí hem volgut presentar un homenatge a aquest projecte fallit recreant algunes d’aquests figures i acompanyant-les de fotografies del muntatge i del text que la mateixa artista va escriure per a la publicació que va recollir el conjunt de l’activitat. Manel·la reconeix el disgust que va sentir en veure la peça malmesa, però també la dimensió poètica de la desaparició de les imatges.

 

Activitat complementària a l’exposició “Anna Manel·la (1950-2019). Si jo pogués”, que es pot veure a la Sala Oberta fins al 15 de gener del 2023.

 


Activitats Relacionades:

Go to Top